Hallonkakor

Röntgen

Kategori: Allmänt

Var till min läkare idag och han var riktigt trevlig! Han vred och tryckte och kände en liten stund sen sa han att jag behövde få röntga mig. Jag tänkte liksom "ja men måndag tidigast lär dom ju ha tid". Men det blev akutröntgen. Så efter lunch var det bara att pysa iväg till stan. Röntgen visade att jag fått en spricka i nyckelbenet...Kuuuul! Troligtvis har jag också inflammation och eventuellt skador på musklerna kring axeln och armbågen. Så känns ju som lagom roligt allt det där...
Men jag är då glad att dom hittade nåt i alla fall! Nu behöver jag ju inte undra varför jag har ont. Ska ringa min läkare imorgon, och sjukgymnasten, och se vad som händer härnäst. Måste ju få nåt som lindrar det onda.
 
Nu väntar jag på middan som Daniel fixar. Jag är såå hungrig!! Sen ska jag iväg till Carin och färga håret. Den här gången ska det väl banne mig bli av! Vill ju helst fixa det innan helgen!
 
:)
 

Sova

Kategori: Allmänt

Om jag inte hade varit så hungrig hade jag gått och lagt mig på en gång. Men tyvärr så är jag jättehungrig, får bli macka och oboy. Sen måste jag ju läsa ett par sidor i boken också..den är ju såå bra!
 
Imorgon tänkte jag (förutom att jobba) försöka ordna till det lite i köket. Bokhyllorna är ju fulla med papper och annat skräp. Skulle vara skönt att få bort det och få ordning. Annars blir det nog lugnt, måste lägga mig tidigt imorgon så jag orkar med fredagen och helgen. Kommer bli en jättebra helg med massa kul! Förhoppningsvis hinner jag med att slappa lite också.
 
Nä nu ska jag ta min bok och lägga mig!
 
Godnatt :)

Onsdag.

Kategori: Allmänt

Eftersom det inte fanns varken inspiration eller lust till nån vidare ordentlig middag fick det bli bullens pilsnerkorv med bröd. Men det gick ju ner det också!
 
Var till sjukgymnasten idag och hon var väldigt bekymrad över min situation. Så imorgon ska jag träffa läkaren och förhoppningsvis få en remiss på röntgen. Är så less på att ha ont hela tiden..
 
Ska åka iväg en sväng till Carin medan grabbarna tränar. Får väl se om vi orkar sätta nå färg i håret.

Jasså?

Kategori: Allmänt

Talböcker är inne bland hörselskadade tydligen. Jag sitter alltså och ser på Svenska Hollywoodfruar. Sjukt kul med alla dessa kvinnor och deras fantastiska tankar! Hehe :)
Daniel är förhoppningsvis på väg hem och då blir det kvällsfika och kanske lite Lyxfällan. Sen då jäklar ska jag sova!! Åh vad jag är trött! Men först kvällsfika så klart.
 
Förresten så ska vi nog till Uppsala på lördag för att köpa en bil. Alltså en riktig bil med airbag. Blir skönt att känna att man faktiskt har en liten chans att överleva om man skulle krocka eller köra av vägen.
 
Daniel är hemma så nu är det fika som gäller!

Skor

Kategori: Allmänt

Jag har nog aldrig någonsin fått så många komplimanger för mina skor som idag! Både på jobbet och på konsum. En tjej såg inte att det var jag för att hon tittade på mina skor så mycket. Galet. Tur att dom inte bara är snygga utan sköna också! Dom finns här: http://www.putfeetfirst.com/se/skopunkten/Kvinna/Kangor_och_Boots/Kanga/p/272262
 
Nu håller jag på med maten, det går sakta men säkert framåt. Tog väl cirka 20 min att skära 3 kycklingfiléer. Men den som väntar på nåt gott! Blir i alla fall kycklinggryta med ägg och pasta.
 
Sen ska jag duscha och sen bara slänga mig i soffan. Har så otroligt ont i axeln att jag vet inte vad jag ska göra. Tur jag ska på vårdcentralen imorgon och träffa en annan sjukgymnast.
 
Nu blire käk! Hejsvejs!

Gröna fingrar?

Kategori: Allmänt

Hela dagen gick fort som bara den. Och nu är jag hemma och har precis käkat middag. Var skönt att vi slapp laga mat idag då det blev jättemycket över från igår.
 
Förresten så bad jag Daniel bära in mina tomater förra veckan. Dom har överlevt kylan som varit och det växer fortfarande massor med tomater! Helt underbart! Jag var ju faktiskt också bäst i grannskapet på att odla tomater nu i sommar och det kändes ju lite kul eftersom det var första gången. Men nu återstår det bara att se hur länge jag kan hålla dom vid liv inomhus.
Nu ska jag ta på mig mjukisar och tjocksockar så det blir lite myskänsla här!

Svårt att slita mig

Kategori: Allmänt

Jag har så svårt att slita mig från datorn!! Har suttit och läst bloggar, kollat soffor och annat kul. Nä måste nog sätta datorförbud på mig själv snart!!

Slöaste söndagen

Kategori: Allmänt

Här myser vi för fulla muggar! Eller nja, vi sitter vid var sin dator men dom tända ljusen gör ändå att mysfaktorn bli rätt så hög. Köpte ju nya ljuslyktor när jag följde med mamma till Strömsknallen, supersöta var dom.
 
Idag blev det pasta, korv och morots- och tomatsås. Otroligt gott! Och dessutom superenkelt.
 
Hade en plan på att låta Daniel färga mitt hår ikväll men vi får se om vi ids, känner mig rätt slö. Blir nog tidig kväll så jag känner mig utvilad till imorgon. Har haft en sjukt slapp helg, känns skönt faktiskt. Trodde dock att jag skulle vara mer utvilad än vad jag är. Känns ju som att jag skulle behöva sova ett helt dygn.
 
Nu ska jag ta mig en frukt och ta och läsa min bok istället för att nörda vid datorn!
 
Godnatt :)

Slappardag

Kategori: Allmänt

Trots att solen skiner har jag inte varit ut. Nästan pinsamt ju. Men får väl kanske ta mig i kragen och få i mig lite frisk luft. Känner mig i alla fall mer förkyld nu..helknasigt, men det går väl över snart.
 
Har gjort müsli idag men har inte smakat den än men den ser då bra ut. Fick göra om receptet lite då jag inte hade alla grejer hemma men det blev nog rätt bra ändå.
 
Resten av dagen ska jag bara slappa, ja kanske hjälpa till lite med maten. Känns som att jag är alldeles för slö för att göra nånting vettigt. Sen har jag ju faktiskt del 2 av Hungerspelen som jag håller på att läsa. "Fatta eld" tror jag den heter. Av första boken fick jag värsta mardrömmarna, vaknade mitt i natten och trodde verkligen jag var med. Men även fast jag tycker det är jättehemskt så kan jag inte sluta läsa, jag måste läsa allihop. När jag väl börjat kan jag inte sluta förrän jag är totalt för trött för att se. Det är dock lite frustrerande att jag läser så himla sakta! Det sägs ju att övning ger färdighet men ja jag vet inte. Känns inte som det i det här fallet.
 
Nä nu ska jag fixa en burk till min müsli!
Tjohej!

Höst

Kategori: Allmänt

Ja nu känns det verkligen att sommaren är över och hösten är här. Fick klä på mig en himla massa idag när jag och Daniel tog en promenad. Kändes skönt att vara ute en stund men det var verkligen inte bra för axeln... Längtar till måndag då jag äntligen får träffa nån som kanske kan fixa till det.
 
Till middag idag blev det risotto med räkor, fläskgryta och ris. Supergott! Så nu blir det efterrätt. GODIS!!
Förhoppningsvis blir det väl en film också, om grabbarna kan slita sig från Blocket och serieklipp vill säga.
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Det är galet vad dagarna går fort, det var ju nyss måndag! 
Har precis duschat så nu blir det nog sängen nästa, är så sjukt trött. Imorgon blir det förhoppningsvis att göra någe vettigt. Stöka undan lite kanske. Daniel har ju gjort bort tvätten idag så jag får väl göra det jag klarar av imorgon. 
Fick middag hos Carin och Inge idag, otroligt god gryta! Alex kom förbi lagom till efterrätten, Daniel gjort äppelsmulpaj som blev god..men med lite degig konsistens. Mätta och belåtna blev vi iaf! 
Beställde från Ikea igår. Två bokhyllor med dörrar, två byråer och så ett tidningsställ. Kommer kännas jätteskönt när man får bort allt som bara är ihopkastat överallt.
 
Nä nu är det sängen som gäller!
 
Godnatt
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Har just ätit färdigt så nu tänkte jag försöka stöka undan lite krafs som bara ligger och dräller. Ska också beställa från Ikea, behöver ny byrå till sovrummet och bokhyllor till vardagsrummet. Vi har ju ingen bra förvaring alls i lägenheten. Vi delar på en garderob med hyllor och det som går (och ryms) får vi hänga upp. Det är jättepraktiskt att hänga kläderna men det är inte jättekul för Daniel som får ha sina i förrådet i hallen..  Så därför måste vi skaffa mer förvaring!! Sen är det ju bara kul att skaffa nytt också, men det känns som bättre när man faktiskt behöver.
 
Köpte förresten nya skor igår! 3 par! Lyckades ju ha sönder mina enda höstskor när vi var till Bulgarien så nu har jag ju så jag klarar mig. 
 
Nä nu ska jag göra ett ryck så jag får lägga mig i soffan nångång!

Superfort

Kategori: Allmänt

Ja den här dagen försvann bara. Den gick så fort att jag nästan inte hängde med. Men det blev en del gjort iallafall. Får hoppas på att dom närmsta dagarna går lika fort så man får helg nångång.
Nu tänkte jag slänga mig i soffan och vila armen/axeln (som fortfarande är helt åt skogen) och så se en film med sjuklingen.
 
Dagens peppning:
 
Rise up & attack the day with enthusiasm! 
:)

Bulgarien

Kategori: Allmänt


Vår fina strand, låg "bara" 115 trappsteg från hotellet. 
 
 
Vi turistade lite i Varna
 
Åkte taxi med massa sköna snubbar
 
Chillade på min och Daniels balkong
 
Mera strand
 
 
  

 
Vi hade i alla fall mestadels superfint väder och skojsigt. Det bästa av allt var att vi fick äta och dricka hur mycket vi ville! Så nu är jag mätt så det räcker för några månader.
 
 
 
 

Lycka!

Kategori: Allmänt

Har just kommit hem från Hummelholm där jag och Carin har varit och myst med massa supersöta valpar. Kunde nästan inte slita mig ifrån dom, så söta!! Skulle ju vara hur kul att ha en liten vovve men sambon är väl inte riktigt lika taggad som jag. Men vi får se hur det blir. Om inte annat får jag väl gosa med Carins vovve istället.
Igår fick jag ett brev från Peru med ett kort på mitt fadderbarn. En flicka på 6 år som är det sötaste jag sett! Fick även en teckning hon gjort och ett brev från hennes mamma. Känns jättebra att få hjälpa till och se till att hon kan gå i skolan. Hoppas att jag kanske kan åka och träffa henne nångång, kanske nästa år.
 
Nu ska jag ge mig på att göra rabarberkräm för jag har hört att det ska vara superenkelt! 

Home sweet home

Kategori: Allmänt

Så var vi hemma igen! Känns faktiskt rätt skönt. Har sovit några timmar nu så är ganska pigg. 
Vi har haft hur kul som helst! Träffat sjukt roligt folk och haft helt underbart väder. Dock så gick jag och drog på mig en nå så fruktansvärt dryg förkylning näst sista dagen. Bara hoppas den försvinner fort som attan! Och min arm/armbåge/axel har inte blivit nå bättre.. Trodde värmen skulle göra underverk men tydligen inte. Vaknar flera ggr per natt av det värker som bara den. Så nu är det bara vänta på sjukgymnasten som ska ringa.
 
Idag blir det inte mycket gjort, vi är rätt så slitna. Men måste på affärn och köpa ipren och kanske nåt att äta. Annars blir det nog mest slappa och sova hela dagen!! 
Lägger upp bilder en annan dag, har inte hunnit packa upp kameran än. 
:)

Sol och bad

Kategori: Allmänt

Här solas och badas det för fullt! Igår blev det utekväll i Sunny Beach, galet skoj! Så idag blir det bara chilla. Jenny råkade spärra mitt simkort så jag har varit utan mobil ett tag men nu fungerar den. Vi har haft supervarmt varje dag men lite blåsigt också. Hur som helst är de underbart!

solsken!

Kategori: Allmänt

Just nu sitter vi på parkeringen på Arlanda och väntar på att få checka in bilen. Sen blir det middag och så incheck för oss och bagaget.
Här i söder lyser solen men det blåser lika mycket som hemma.

Aspepp!

Kategori: Allmänt

Fick idag frågan "Om jag är deppig eller nere, skulle du kunna ringa mig då?" av en kvinna på jobbet. Hon tyckte jag lät så glad och peppande i telefonen. Det var en otroligt fin komplimang och det gjorde faktiskt min dag! Blev verkligen superpeppad! Man kan ju bara hoppas att man själv är lika duktig på att ge andra beröm.
 
Har just packat färdigt, förutom smågrejer som jag måste använda imorgon bitti förstås, så nu blir det diskning och duscha innan sängen. Om cirkus 24 timmar är vi på hotellet i Bulgarien, wihooo!
 
Hoppas solen kommer vara både här och där vi ska vara!
 
Puss å hej och sov sött! :)

KaOs!!

Kategori: Allmänt

Alltså...jag gjorde ett försök till att packa..gick inge bra. HUR ska jag veta vad jag ska ha med ??
Dessutom så glömde jag köpa schampo, balsam, duschcreme och alvedon när jag var iväg och handlade allt annat som kan behövas.. Känner mig inte riktigt på topp med minnet!
Men har i alla fulla fall fått ihop en klädhög som ska packas och en annan som ska tvättas innan den också packas. Sen blir det väl till att rensa bort hälften.
Kollade vädret (igen) och nu ser det ut att bli kring 30 grader och sol alla dagar. Men! Man vet ju aldrig med vädret..tyvärr. Så vi får hålla alla tummar på fint väder och värme! :)
 
Nu ska jag ta och sova så jag inte försover mig igen.
Godnatt :)

Kalas

Kategori: Allmänt

Sitter och kalasar hos Carin och Inge för Carin fyller år . En massa gofika och smörgåstårta. Strax så ska jag göra ett försök till att tona Carins hår, får väl se om jag har några skills i hårfixande! Och när jag kommer hem MÅSTE jag börja packa på riktigt! Vi ska ju packa bilen imorgon så måste ju vara färdigpackade till dess. Längtar verkligen till
värmen! :-)

Stress!

Kategori: Allmänt

Känner mig helt knäckt just nu. Har haft fullt upp på jobbet med massa saker som bara kört ihop sig. Men det är som lite kul ändå när det bli stressigt (så länge det inte blir för ofta). 
Ikväll tänkte jag inte göra så mycket mer än att göra en ansiktsmask, duscha och läsa boken jag lånat. Bara myspys helt enkelt!
För dom som var intresserade av kakorna jag la ut igår så kommer receptet här:
 
Nötkakor:
200g hasselnötter
150g mandel
0.75dl socker
75 g smör (rumstempererat)
1 ägg
ca 40 hasselnötter
  • Hacka nötterna och mandeln fint tills du får ett lagom tuggmotstånd.
  • Rör ihop alla ingredienser och gör till bollar.
  • Sätt en nöt på varje och grädda sen i ugnen 12 min i 175grader.
 
Ska kanske visst göra nåt vettigt ikväll också - en packningslista!!!
Gonatt :)

Stök och bök

Kategori: Allmänt

Har precis diskat undan och stökat bort efter middagen. Carin, Inge and the kiddos var här på middag. Tomatsoppa stod på menyn, supergott verkligen! Kakor och kaffe är ju den obligatoriska efterrätten nu när jag fortfarande har kvar fika i frysen från födelsedagen.
Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag lägga mig i sängen och läsa den här boken som jag lånat av Sara:
(bild från cdon.com)
Har redan sett filmen men det sägs ju att böckerna alltid är bättre. Fick låna alla tre så nu har jag ju mycket läsning till resan! :)
 

Söndagsmys

Kategori: Allmänt

Klev upp strax efter nio och dukade fram frukost och tände lite ljus. Det blev en riktig mysfrukost! Det är väl först nu vi kommit igång ordentligt och vaknat till. Jag håller på och fixar med en present och Daniel slappar framför datorn, som vanligt. Ska snart dra iväg till Carin och lämna hennes symaskin och sen hämta Khadra på tågstationen.
Jag kan inte fatta att om 4 dagar så är vi i Bulgarien!!! Ska bli så jäkla gött!! Det enda som är synd är väl att det inte blir nå bättre alls i min arm.. Nog för att jag bara ska slappa i solen när vi är borta men det är ju som kul att ha en helt fungerande arm.
Daniel har hackat och jag har fixat resten. Snart är det någon som kommer bli glad, hoppas jag iallfall! :)