Hallonkakor

Cause all we need is candlelight

Kategori: Allmänt

Tända ljus och mys i soffan, en bra avslutning på denna tisdag. Har varit och klippt mig idag så jag passade på att tona det när jag kom hem, blev brunt med rött i. Känns faktiskt riktigt bra. 
 
 
Måste börja ta tag i det här med julen. Baka kakor, planera julklappar och planerar mat. Ja och så det viktigaste, pyntet! En julgran skulle ju inte sitta helt fel! Ska i alla fall leta reda på pyntet i veckan, granen kan nog vänta ett par veckor.
 
Nu ska jag ta och måla mina naglar och dricka en kopp varm choklad!
 
Godnatt :)
 

Fullt ös medvetslös

Kategori: Allmänt

Klev upp sent, käkade brunch med Daniel, mamma och mormor. Sen åkte jag, mamma och mormor iväg till Övik, shoppade på Rusta och Jula och sen for vi till mormor och lämnade henne. Fick en matta, halsduk och gardiner av mormor så här ska det göras fint!  
Daniel är på jobbet så här hemma är det nu full rulle! Jag har dammsugat, stökat undan (och stökat fram), satt fram julstjärnor och satt upp lite tavlor. Trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag har faktiskt TORKAT bladen på mina blommor. Har ju alltid sagt att det är nåt som tanter med för lite göra har för sig. Jag kanske är en tant.. Nu ska jag bara stöka undan i sovrummet och städa badrummet. Just det, mat kanske jag skulle göra också! 
 
Till veckan blir det en massa julpyntande tänkte jag. Hade en plan på att ha julfint till 1:a advent, som faktiskt är om 1 vecka!!! 
Nä det är nog bäst att jag fixar middagen så jag hinner äta innan jag ska sova.
 
Tjing!

Underbara helg!

Kategori: Allmänt

Vi tog oss en rejäl sovmorgon idag, klev upp strax efter 11. Igår var vi hos Elin och Erik på middag, supergott! Förrätt med massa olika ostar, hemgjord glögg, kex och pepparkakor, tacos till varmrätt och sen fick vi tårta! Spelade spel hela kvällen och idag har jag ont i alla skrattmuskler!           
Idag blir vi bjudna till Carin och Inge där jag har hört ett rykte om lax- eller köttplanka. Smarrigt värre! Och imorgon så går vi över till caféet och äter brunch med mamma och mormor. En riktig lyxhelg det här! 
 
Nu har vi precis ätit frukost eller ja lunch kanske det heter. Så snart ska vi iväg och handla hade jag tänkt. Sen blir det nog till att ta tag i städningen här hemma innan vi åker iväg för middag.
 
Hoppas ni får en trevlig helg! :)

Tomat

Kategori: Allmänt

Är inte riktigt pigg idag så har legat i soffan sen jag kom hem och lär fortsätta med det. Har ju två småkillar att mysa med medans Daniel jobbar. Ska väl sätta igång nån film eller tv så att tiden går lite fortare tills jag är tillräckligt trött för att gå och sova.
 
Vi gjorde för övrigt en supergod tomatsoppa idag!
1 gul lök 
3 pkt krossade tomater med vitlök
1 tärning grönsaksbuljong
1,5 dl vatten
3 dl grädde
timjan och salt
Fräs löken och släng sen i resten. Mixa och krydda sen som du vill ha det. Supergottit! Den här gången gjorde jag den laktosfri och jag måste säga att den blev mycket godare då! 
 
Imorgon är det onsdag och det blir en spännande dag! 
 
Nu ska jag ta en alvedon och lägga mig i soffan! :)

Tomat

Kategori: Allmänt

Är inte riktigt pigg idag så har legat i soffan sen jag kom hem från jobbet och lär fortsätta med det. Har ju två småkillar att mysa med medans Daniel jobbar. Ska väl sätta igång nån film eller tv så att tiden går lite fortare tills jag är tillräckligt trött för att gå och sova.
 
Vi gjorde för övrigt en supergod tomatsoppa idag!
1 gul lök 
3 pkt krossade tomater med vitlök
1 tärning grönsaksbuljong
1,5 dl vatten
3 dl grädde
timjan och salt
Fräs löken och släng sen i resten. Mixa och krydda sen som du vill ha det. Supergottit! Den här gången gjorde jag den laktosfri och jag måste säga att den blev mycket godare då! 
 
Imorgon är det onsdag och det blir en spännande dag! 
 
Nu ska jag ta en alvedon och lägga mig i soffan! :)

Heaven´s got a plan for you

Kategori: Allmänt

Är helt slut och jag blev på så dåligt humör när jag kom på att jag var tvungen att fixa middag. Är ju så otroligt tråkigt när man är ensam hemma. Så jag kollade i frysen om vi hade nånting att laga och vad hittar jag där, jo färdiga matlådor med lasagne! Humöret är på topp och om ett tag är jag mätt i magen också. Underbart!
 
Ikväll blir det nog inte mycket gjort, ska nog bara slappa med Sixten. Kanske se en film och bara ta det lugnt. Sen är det bara en arbetsdag kvar sen är det helg. Ska bli så skönt! Ska få följa med Elin och Erik och kika på ett hus, superkul ju! Kanske måste ta mig an och tvätta lite, passa på nu när både tvättmaskinerna och tvättstugan är nystädade (duktiga jag är va?!). 
 
Nu ska jag och Sixten värma lite mat innan vi kraschar i soffan!
 
:)

Bullar

Kategori: Allmänt

Har precis duschat och lagt in lite kläder i garderoben. Äntligen har jag satt min röv i soffan och slappar ordentligt!
Blev städning, tvättning och bakning idag. Har gjort för första gången gjort kanel/vaniljbullar alldeles själv! Och dom blev dessutom supersmarriga. Gjorde också nötknäckekakor.
Vi for iväg och fikade hos Carin och Inge och jag tror fikat blev godkänt. Nu ska jag vara lite nyttig och äta frukt till kvällsfika.
 
Film och sen sova. Imorgon kommer bli en lång dag men den kommer nog gå fort och förhoppningsvis får jag inte veta nånting hemskt.
 
Godnatt!
 
:)

Stök och bök

Kategori: Allmänt

Har precis städat i skafferiet och det var inte fort gjort kan jag ju säga. Ni som varit i vårt skafferi vet att det är fullsmockat med grejer. Och till min besvikelse fanns det inte så mycket att slänga. Men det blev i varje fall mer ordning än innan! Nu är det bara resten av lägenheten kvar att städa men det tror jag får bli Daniels uppdrag för jag håller på med tvätten. Dessutom tänkte jag baka lite grann.
 
Jag hade tänkt att ta en promenad i morse men vi vaknade typ 11 och klev väl upp strax före 12 när Karro kom över. Nu regnar det för fullt så jag är inte jättepeppad på att gå ut. Men kanske lite senare.
 
Det är nog bäst att jag kliver upp ur soffan innan jag blir alldeles för avslappnad så jag inte orkar fortsätta med allt jag ska göra! :)

It´s saturday, love

Kategori: Allmänt

Vi har hunnit med en himla massa idag! Tog ju först sovmorgon men sen åkte vi till stan, maxi och så sen till Obbola. Jag hittade två (!) par byxor och fyra par strumpbyxor så nu hoppas jag att jag klarar mig ett tag i alla fall! Daniel köpte sig en ny mössa och nå dataprylar. 
Syrran och Tomas hade precis varit och hämtat nya soffan när vi kom dit, supersnygg och skön! Sen fick vi tacos, gottit. Skönt att slippa fixa middag faktiskt. 
 
Resten av kvällen blir det bara mys. Orkar inte göra så mycket annat och helgerna är faktiskt till för att slappa och mysa! 
Imorgon ska jag ta tag i sånt där viktigt, typ tvätta och baka. Men det är imorgon det!
 
Gokväll :)

Utflykt

Kategori: Allmänt

Nu drar vi strax iväg på utflykt eller ja nästan i alla fall. Det blir en sväng till stan och sen åker vi till Obbola och hälsar på syrran och gänget. Hade tänkt mig köpa ett par byxor idag eftersom jag fick slänga mina favoriter. Men jag hatar verkligen att prova byxor, huvva! Får väl se om man hittar några snygga.
 
 
Nä om man skulle ta och borsta tänderna och klä sig så vi kan åka!
 
Hejsvejs!

Lycko mig!

Kategori: Allmänt

Tog helg för snart en timme sen, kändes skönt! Så jag for förbi C & I så jag skjutsade dom till nåt party och ska hämta dom när dom partat färdigt. Efter det så kom jag ju på att jag skulle haft mig en stor påse godis! Så fick det bli, plus massa annat gott så klart! 
Måste faktiskt säga att jag har en väldigt fin vän som heter Carin och idag var hon sådär extra fin. Jag fick ett paket!
En fotkräm som luktar så GALET GOTT!! Har sniffat av Carins några gånger men nu har jag fått en alldeles egen. Så efter att jag duschat ska jag smörja in mig med den, funkar säkert råbra som kroppslotion också, sen ska jag nog bara sitta och lukta på mig själv, härligt va?! ;) 
Tack Carin!!!
 
Ska jag strax åka iväg och hämta Karro så att vi kan käka, är så sjukt hungrig! Ska bara packa ner allt gott jag köpt så vi kan mumsa på det till efterrätt medan vi ser film.
 
En surrstund med syrran innan jag beger mot Nordmaling!
 
Trevlig helg! :)
 
 
 

Tisdag.

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker varm choklad och äter en tunnbrödsmacka, gottit! Har knappt sovit nåt i natt känns det som. La mig strax efter tio men låg och läste ett tag. Sen vaknade jag kl 3 och låg vaken jättelänge innan jag somnade igen. Och nu har jag snart varit vaken i en timme..Känner mig inte alls pigg. Men det kanske blir bättre när jag vaknat till lite mer.
 
Har i flera dagar suttit och funderat ut julklappar, är ju bra att vara ute i tid men det lär väl sluta på samma sätt som vanligt att jag fixar dom veckan innan jul. Men skulle vara bra att ha det fixat i tid, får nog försöka göra upp en lista.
 
Ha en bra dag! :)

Jobbig dag

Kategori: Allmänt

Sitter i soffan och tar det lugnt. Har gått och blivit förkyld, igen.. Så idag har jag gått i tjocksockar hela dagen och ändå frusit. Försöker kurera mig med en massa frukt så får hoppas att det funkar.
Är alldeles för snurrig för att  skriva nånting vettigt så jag tror att jag ska mysa lite med Sixten (Carins vovve) och se på lite tv. Sen blir det nog godnatt!
 

2/11

Kategori: Allmänt

Jag säger då bara det, 60 tums tv det är fan en stor tv! Jag kan typ sitta hos grannen och se på den!
 
Kom i alla fall hem för en stund sen och jag är nådigt less. Direkt efter jobbet fick jag för mig att följa Daniel till stan..det tog ju sin lilla tid. Men jag fick i alla fall en himla massa smör av Viktor och Sofia, taaaack! Nu kan jag baka galet många kakor :)
Passade också på att låna tre böcker till av Sara, har ju fått nåt bokfnatt så nu vet jag ju vad jag ska göra i helgen.
 
Nu ska jag slänga ner mig i soffan och se en film med gubben!
 
Gonatt och trevlig helg! :)

Mysdag

Kategori: Allmänt

Var på jobbet till lunch idag sen blev det in till stan för att träffa läkaren, hon sa att jag måste komma tillbaka och få ett ultraljud. Sen får vi se om nånting är trasigt eller om det räcker med sjukgymnastik. 
Efter Nus for jag och mamma på en liten shoppingrunda. Blev väl mest ljus för oss båda, haha. Doftljus, gravljus och batteridrivna ljus. Sen åkte vi på konsum och shoppade där. 
Nu har jag och Sixten (Carins supersötaste vovve) hunnit med att städa, laga middag (och råka få igång brandvarnaren), busat och dessutom druckit te med grannen! Daniel kom hem för ett tag sen så han käkade smörgåstårta han fått av Inge så nöjd blev ju han. Blir nog sängen strax!
 
Gonatt :)