Hallonkakor

Pysseltankar

Kategori: Allmänt

Sitter och kikar på lite väggtexter och sånt där annat skojsigt. Ska försöka göra nån slags tavla eftersom jag inte vill klistra fast nåt på tapeten. Hittade i alla fall två citat av Dr Seuss som jag gillar skarpt!
Skulle kunna sitta hela tiden och kolla efter sånt här. Hoppas på att få hit en skrivare så jag kan skriva ut texter till tavlor och så klart några bilder.

We are all a little weird and life´s a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love

You know you´re in love when you can´t fall asleep because reality is better then you´re dreams

I´m right behind you, win or lose

Kategori: Allmänt

Helgen var fantastiskt rolig! Tack till Lali och Robin som ordnade en underbar kväll! Jag har alldeles för många bilder så jag måste kolla igenom allt innan jag lägger ut nånting, men dom kommer snart!
Igår blev det en ordentlig slappardag med pizza och en massa gotta. Idag blev en lite bättre dag med besök av storasyster. Vi käkade lite lunch, hämta däck och tog en fika på Näslund, riktigt mysigt!
Nu har jag nyss kommit hem efter en ordentlig promenad. Känns riktigt skönt! Bara middag och en dusch som är kvar av dagens göra.
Imorgon kommer äntligen nån rörmokar/vattenfixargubbe hit och kopplar om varmvattnet vårat! Ska bli skönt att slippa ha det hängandes på våran elräkning.
Nu ska jag ordna middag och sen mysa med kisse lite!
/Elin

Tagga!!

Kategori: Allmänt

Bara 8h jobb sen blir det att åka till stan och äta hos Anders! Är riktigt taggad inför kvällen.
Men som sagt först lite jobb. Helgerna brukar ju gå väldigt smidigt och fort.
Har lite kvar att fixa till ikväll, hoppas jag hinner göra klart det på lunchen! Blir mycket att göra under lunchen - äta, packa, duscha och så fixa det sista. Men det går nog!
Gjorde världens godaste kladdkaka igår! Har nog aldrig lyckats så bra med att få den lagom kletig. Sen skulle jag ju vara ännu bättre göra specialgrädde till. Grädde med polly meeeen det blev inge bra, den gick inte att vispa. Den var ju god ändå men det är så svårt att ära rinnig grädde från tallriken. Får göra ett bättre försök sen nångång.
Nu är gröten i magen så nu väntar jag bara på att Linus ska komma med bilen så jag tar mig till jobbet.
Ha en bra halloween!
/Elin

Den som söker den finner!

Kategori: Allmänt

Jag har haft väldigt lite att göra idag/ikväll (förutom att tvätta förstås) så jag bestämde mig för att kolla om mina vinterskor var i förrådet. Jag har ju trott dom blivit kvar i förrådet på Teg men det hade dom ju inte. Vi har virka 7 flyttlådor i förrådet så det är ju inte allt för svårt att kika igenom allt. Det första jag hittade var Daniels vinterjacka (som han trodde var kvar på Teg) och sen hittade jag min skor! Nu slipper jag frysa imorgon när vi ska ut. Så när jag var sådör superduperlycklig över att ha hitta både vinterjackan och skorna så tänkte jag att jag skulle kika vad vi har i resten av lådorna, bara för skojs skull. Tror ni inte att mitt duschdraperi ligger i lådan LÄNGST NER!! Och längst ner i den lådan förstås. Inte konstigt att vi inte hittade det tidigare, det låg ju alldeles gömt under massa annat tjafs.
Så nu ser det ut så här i badrummet.
Är nog bäst att jag sätter igång och viker tvätten så jag hinner baka en kladdis och se nyaste avsnittet av Vampire diaries!!! Ha en superduperkväll!
/Elin

Halloweenförberedelser

Kategori: Allmänt

Har precis fixat klart en del av utklädnaden. Bramuk tyckte det var så tråkigt så han somnade.
Nu måste jag bara fixa en kvast och fundera ut nån sminkning.
Skulle bara haft lite spindelnät, hehe.
/Elin

Underbara lediga snordag

Kategori: Allmänt

Är snorig som bara den.. Känner mig egentligen inte så förkyld men näsan rinner ändå. Ska kurera mig med massa c-vitamin och kan jang. Måste ju va frisk till imorgon när det blir jobb och sen middag och fest.
Ska i alla fall ta mig ut på en promenad idag, inviga mina gångstavar! Men först ska jag åka och hämta mamma så vi kan handla. Ska baka en kaka och göra pollygrädde till så då behövs det lite ingredienser.
Ha en bra dag!
/Elin

Helt slut!

Kategori: Allmänt

Blev en trevlig dag i stan idag. En massa shoppande! Så nu har jag fina gångstavar, utklädnad till lördag och så nya långkalsipper. Dessutom så blev det en lunchdejt med systeryster och hennes karl, supertrevligt! Och jag hoppas att dom kommer och hälsar på på måndag! :)
Efter allt shoppande så blev det en visit på Iksu. Körde lite crosstrainer, roddmaskin och några roliga övningar plus. Sen var jag så sugen på att simma så blev nästan en timme i bassängen. Snacka om att känna sig lite mör nu! Men det känns bra. Funderar dock på att frysa Iksu-kortet medan vi bor här och kanske skaffa ett simkort i Nordmaling istället. Tål att funderas på i alla fall.
Nu väntas det fiskgratäng och potatis! Ska bli riktigt smarrigt! Efter maten ska nog bara däcka i soffan och ligga där tills jag är tillräckligt trött för att somna. Är ju ledig imorgon så då ska jag passa på att tvätta lite och så handla med mor så klart.
Ha en fin kväll!
/Elin

Sovmorgon

Kategori: Allmänt

Tog en välbehövlig sovmorgon till 9 idag. Så nu sitter vi och äter frukost (blev nån specialgröt á la Daniel) och snart ska vi packa ihop oss och ta en tur till stan. Ska försöka hitta nån utklädnad till halloween, gångstavar och långkalsonger. Sen kommer det säkert åka med några fler saker hem.
Bramuk har i alla fall varit hur mysig som helst i natt. Han har legat i min säng och kurrat. Tror han är rätt nöjd över att vara ensam. Han ser då inte lika less ut nu längre.
Jag och Daniel var riktigt duktiga igår. Efter middan så tog vi en promenad till Rödviken, vidare upp mot Statoil och sen förbi stallet och hem. Blev en hel del steg! Ska försöka göra minst lika bra från mig idag, vill ju öka i steg varje dag så man kan klättra till toppen och kanske vinna nåt. Tror att det kommer gå riktigt bra för vårat lag faktiskt.
Nä nu ska jag borsta tänderna och klä mig!
Ha en bra molnig dag :)
/Elin

Älskade ledighet!

Kategori: Allmänt

Har två dagar ledigt, skönt! Så det ska firas med middag och sangria! Sen fick vi ju gofika av mamma igår så det får väl bli till efterrätt. Är sjukt trött i kroppen men en liten sovmorgon imorgon gör nog susen.
Ska käka lite middag nu. Ha det gott!
/Elin

Fort var det gjort

Kategori: Allmänt

Ja det gör lite ont i mitt Pepsi-hjärta men han får det bättre hos sin nya familj. Lämnade över honom bara för en kvart sen. Tror han kommer till ett mycket mysigt hem.
Bramuk kommer nog vara glad över att få vara ensam igen (lite bortskämd med kärlek är han nog).
Jag har, förutom att lämnat iväg kisse, rensat ut bland våra papper och räkningar som vi samlat på oss sen vi flyttade hit. Skönt att få bort lite men jag tror jag råkade få bort lite för mycket. Har lyckats tappa bort en interneträkning (som ska va betald nästa månad tack och lov) och jag vet att jag sett den men kan inte komma på vart fan jag lagt den! Ena stunden är minnet på topp och nästa så finns det inte ens.
Nog om det. Imorgon blir det jobb och sen är jag LEDIG i två dagar och sen ska jag jobba lördagen och sen är jag LEDIG i tre dagar. Sweeet cheese (eller nåt i den stilen)!
När jag är ledig nu torsdag och fredag så ska jag försöka göra så liiite som möjligt. Jag ska försöka chilla maximalt! Kommer ju säkerligen inte att lyckas men det är värt ett försök. Kanske dricka underbar sangria och fundera på livet och sånt där modernt.
Men det är på torsdag och fredag det, nu är det tisdag kväll och jag måste snart sova.. Fast först ska jag göra ett sista försök till att hitta den där förbannade räkningen!
Godnatt!
/Elin

Till salu

Kategori: Allmänt

Världens mysigaste kissemisse! Pepsi vill ha ett nytt hem, har du ett? Hör av dig i så fall :)
/Elin

Gröt, mumma!

Kategori: Allmänt

Äntligen lunch! Blev gröt och en kopp te, har lyckats plattat till/tuggat på tungan så det gör ont att äta nåt som behöver tuggas mycket. Men till middan borde det ha gått över.
Kom i alla fall hem till ett litet kaos. Är nå byggubbar som håller på och ska byta termostater på elementen så det är lite skräp och småpryttlar överallt. Plus att katterna gillar att leka med gubbarna väldigt små pryttlar som rullar. Kul för dom att leta reda på grejerna sen ;)
Bara 5½h kvar tills jag slutar! Jag tycker nästan att dagarna går fortare om jag börjar kl 7 än om jag börjar kl 8. Lustigt det där. Får se vad för roligt som händer ikväll. Kanske får besök, annars blir det väl en promenad och så chilla förstås!
Egentligen skulle jag vilja att det blev torsdag nu på en gång för då kommer nästa Vampire Diaries!!!! Ja och så kommer ju lönen in på kontot förstås och det är inte helt fel heller.
Nu ska jag strax åka iväg och fortsätta jobba.
Hoppas att solen skiner på er!
/Elin

Jox i glass´n

Kategori: Allmänt

Efter middag, ansiktsmask och en dusch så känns livet lite bättre. Inte helt bra, men bättre. Är fortfarande less och känner mig lite borta men jag är inte på lika dåligt humör, wiho!
Ska göra mig det obligatoriska kvällsteet och se en film med Daniel (den här gången utan blocket.se samtidigt, hoppas jag). Blir Super 8 om jag inte minns fel och den verkar faktiskt bra. Med lite popcorn så blir den nog väldigt bra skulle jag tro.
Såg nånting kul när vi var på Ica nu i helgen och köpte glass.
Alltså innehållsförteckningen på Norrländska. Det står alltså "Jox som ä i glass´n: Vatt´n, socker, nå sirapsjox, färgämnan, nå surt, murbruk, litt mer jox som gör att glass´n smak gott."
Ja jag tycker då det va rätt skojsigt! ;)
Sitter just nu i soffan bredvid min finfina lampa. Den ger sånt mysigt ljus att man känner sig alldeles varm och gosig! Så jag tänkte att jag slänger upp en bild på den nu när jag ändå är på g!
Den är ju så väldans charmig, eller hur?
/Elin

Uscha..

Kategori: Allmänt

Ja jag känner mig less och slut och borta. Och så är jag hungrig! Maten är på gång i alla fall men den är ju inte färdig än.. Ska ta en promenad sen, även fast jag inte känner för det men jag borde.
Har jobbat hela dagen och det gick fort som bara den! Alltid skönt när dagarna går fort.
Börjar 7 imorgon också så det blir en tidig kväll ikväll, kanske inte lika tidig som igår (21.30) men rätt tidigt ändå.
Nu ska jag steka mina fiskpinnar! Och göra såsen som ska va till. Fan vad jag är hungrig. Och grinig. Och på väldigt dåligt humör. Och såååå less. Fan att inte maten kan laga sig snabbare...
/Elin

Tröttis

Kategori: Allmänt

Åh min mage gör verkligen som den vill! Ena stunden är det helt bra och sen helt plötsligt får jag jätteont. Men som sagt så är det mycket bättre än första dagarna så det har ju i alla fall inte blivit värre.
Klockan är bara strax efter 21 och jag ligger redan i sängen. Blev en dryg dag idag men en massa bilåkande. Jättekul att få va med mamma och mormor och hälsa på syster. Men det sen åkte vi in till Umeå för att hämta en bokhylla och ett skrivbord. Bokhyllan gick bara finfint att plocka ur och bära ner men skrivbordet...jag vet inte vad jag ska säga men Daniel var INTE på bra humör när vi skulle fara hem. Han skulle då skruva isär det och sen när han tagit lös ena sidan så föll skrivbordet bara ihop eller vad man ska säga. Så en skruvgrej och en plugg gick av så det var bara att köra det till tippen. Men bokhyllan kom hem i alla fall!
Det blev gröt till middag, riktigt lyxig söndagsmiddag. Efter allt fikande och bilåkande kände vi oss inte så hungriga så det fick bli nåt snabbt och enkelt istället.
Jobbar 7-17 måndag till onsdag så jag hoppas min mage tänker må bra så jag kan jobba. Ska ju börja med stegtävlingen imorgon så då måste jag va pigg! Har redan registrerat mig så nu är det bara att sätta igång direkt när jag vaknat imorgon.
Nu ska jag krypa ner och sova! Godnatt!
/Elin

En liten tur till Övik

Kategori: Allmänt

Massa moln som skymmer den fina solen..Men det är ju inte så kallt i varje fall. Skulle egentligen tagit en promenad nu på morgonen men det blev sovmorgon istället.
Ska strax åka iväg tll Övik. Sen när jag kommer hem ska jag nog städa och torka golven, ser ut att behövas..
Känner mig lite bättre i magen idag, känns skönt. Men fortfarande inte helt bra.
Te och mackor med rökt fisk på blev dagens frukost, riktigt mumsigt! Tur man har en snäll mormor som delar med sig av allt gottit som hon köper.
Har i alla fall sett senaste Vampire diaries och ja jag vill se nästa avsnitt NUUUU! Hatar när dom gör såna där slut som gör att man bara måste se ett till på en gång och så kan man inte det. Får vänta till torsdag..suck...
Ska ta och borsta håret och tänderna och sen pysa iväg och hämta mami och mormor.
Ha en bra dag!
/Elin

Råttfärgat

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem efter middag med mormor och mamma. Supergott!
Har fortfarande ont i magen men inte lika ont som igår och förrgår. Får se om det blir bättre imorgon.
Ska åka iväg till Övik och Bjästa imorgon för att skjutsa hem mormor. Sen får vi se vad som händer resten av dagen. Kanske tvätta lite grann eller nåt.
Jag och Daniel tog en promenad idag, blev ingen lång sväng i urskogen eftersom jag blev lite för feg..
Men det var skönt i alla fall, lite frisk luft och lite motion gör nog magen glad.
Det var dock väldigt blött i skogen så kanske lika bra att det inte blev någon lång sväng.
Nu är jag mätt som bara den så ska lägga mig i soffan och bara slappa. Sen ska jag lägga mig tidigt så jag kan kliva upp i bra tid imorgon bitti.
Ett av mina 12 fynd från marknaden! Grisar var ju det självklara valet! ;)
Jag dessutom färgat håret. Eller rättare sagt, Daniel färgade mitt hår. Så nu har mitt hår fått sin gamla hederliga råttfärg, eller satin som det stod på förpackningen. Jag orkar ju ändå inte hålla på och färga utväxten och så vidare så jag gjorde det enkelt för mig. Sen får jag väl se hur länge det håller, jag får ju mina färg-il ibland.
Nä nu ska jag göra mig en kopp te och mysa ner mig i soffan med älskling och myskissarna.
Gokväll och godnatt!
/Elin

Sjuk :(

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen när jag egentligen borde vara på jobbet. Fick så himla ont i magen igår efter jag åt nudlar och sen har det hållt i sig och jag har fortfarande väldigt ont. Stannar hemma och ska försöka hitta nåt som lindrar.
Gillar inte att ligga hemma och förlora pengar..men jag är ju ledig i helgen så då hinner jag kurera mig så jag kan jobba till veckan i alla fall.
Ska se lite Desperate Housewives för det hjälper säkert..eller jag får i alla fall annat att tänka på.
/Elin

Tur i oturen

Kategori: Allmänt

Har haft en dålig dag idag, har varit på väldigt bra humör men ingenting har gått som jag velat. Började dagen med att köra in i en motorvärmarstolpe sen ikväll så skulle jag backa ut jobbilen från parkeringen men glömde att dra ut motorvärmarkabeln så den flög all världens väg.. Och sen som plus i kanten så höll jag på att köra över två ungar som sprang ut mitt i vägen när dom såg att jag kom. Otroligt bra dag, eller inte.. Men jag hade ju tur ändå att det inte blev en buckla på bilen, motorvärmarkabel gick inte sönder och ungarna överlevde.
Är i alla fall hemma nu, for förbi mor en sväng och sa hej till henne och mormor. Och så fick jag med mig en rulltårta hem, inte helt fel. Så nu blir det kvällsfika och sängen.
GRATTIS TILL MOSTERS ÄLSKLINGSFILIP!!
Han blir 3 år idag, tiden går alldeles för fort!
Hoppas gullungen haft en superduperbra dag!
/Elin

Lång sovmorgon

Kategori: Allmänt

Frukostlunchen gjord. Bara 8.5h jobb kvar då. Känner mig slö idag, kanske förkylningen som håller på att bryta ut ordentligt. Får hoppas att det bara är den vanliga slöheten.
Ska vika ihop lite sängkläder och stöka undan lite innan jag åker iväg. Gick i alla fall 7695 steg igår enligt min stegräknare, hade inte på mig den exakt hela tiden men det känns som att den kan ha mätat rätt så rätt. Ska ha på mig den idag också och se om det blir mer eller mindre.
Hörs ikväll!
/Elin

Say no more

Kategori: Allmänt

Nyss käkat pannkakor, det var gott men Daniel ska ju som alltid förstöra min matlust en liiiiten aning. Han skulle ha tonfisk på en pannkaka, skagenröra på en, bearnaisesås på en och sambal oelek på en.. Ja jag finner inga ord, haha.
Ska ut på en promenad alldels snart, håller på att testköra min stegräknare inför nästa vecka. Är taggad till tusen!!
Efter promenaden blir det dusch och förhoppningsvis en film, får ju sova ut imorgon då jag inte börjar förrän kl 12. Blir skönt att ta igen lite sömn. Inte lika kul att jobba till kl 21 men tiden kommer flyga förbi och vips så får jag sova igen. Sen så är det ju ett roligt jobb och jag tjänar pengar, yey!
Ska leta reda på mina långkalsingar nu så jag slipper frysa röven av mig när vi går ut ;)
/Elin

Paketinslagning

Kategori: Allmänt

Har gjort bort middagen och duschen så nu är det bara teet kvar. Har slagit in paket idag, blev riktigt snyggt, allra helst med maskeringstejp istället för vanlig tejp.
Ska ju på kalas på fredag så jag passar på att slå in det redan nu för annars kommer jag glömma bort vart jag lagt pappret. Men visst blev det rätt snyggt ändå?
Har försökt fota min fina kissemisse men han vill aldrig riktigt vara med..
Ingen fotomodell kanske men han är finast ändå!
Börjar 7 imorgon så det blir tidig kväll ikväll. Är ledig till helgen så då blir det slappa som bara den! Håller ju på att bli förkyld så jag ska kurera mig när jag är ledig.
Gokväll!
/Elin

Blåst och regn

Kategori: Allmänt

Jag ljög. Det var ju inte alls kallt ute i morse, det var ju riktigt skönt! Och jag slapp skrapa rutorna på bilen.
Daniel har tvättdag idag, skönt att jag slipper det hehe. Ska äta lunch nu, har så bra framförhållning med matlagandet att det blir nudlar idag.. Ska försöka göra nå pannkakor ikväll så jag kan frysa ner så jag har.
Tänkte försöka sätta om mina blommor efter att jag slutat, frågan är bara om jag får ut dom ur krukorna.. Jag har försökt undvika att sätta om dom men nu har jag insett att krukorna kommer gå sönder om jag inte fixar det.
Det blåser för fulla muggar. Man måste hålla hårt i mössan idag.
Nu ska jag äta mina fantastiska nudlar innan jag återgår till arbetet!
/Elin

Kall tisdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Frukosten gjord så nu var det bara det där med att gå ut i kylan och skrapa rutan..
Hoppas på att tiden kommer gå superfort idag så jag kan åka hem och pyssla på lite.
Somnade tidigt igår, riktigt skönt! Älskar att sova. Allra helst nu när jag faktiskt gör nånting om dagarna.
Bäst att borsta tänderna och åka iväg. Ha en bra dag! :)
/Elin

Fattig men rik

Kategori: Allmänt

Ja det är så jag känner mig just nu. Har varit till stan och köpt en himla massa så plånboken blev mindre men jag blev ju lite rikare på saker. Typ blomkrukor och förvaringsburkar, alltid bra ha. Köpte även ett par supermysiga tofflor på Öb av alla ställen. Kommer gå runt i dom heeela tiden. Och som tur var kom jag ihåg att köpa en stegräknare! Ska ju vara med i en Korpen-tävling med jobbet så då måste jag ha en stegräknare.
Ser lite hemskt ut i vårt vardagsrum nu, det står tre tv-apparater där. Och ja alla är våra, eller två är Daniels och en är vår gemensamma.. Så än en gång, nån som behöver en tv? ;)
Är i varje fall otroligt trött efter allt rännande idag så ska väl ta en kopp te och sen krypa ner under mitt varma täcke. Så godnatt och sov sött! :)
/Elin

Frukostmys

Kategori: Allmänt

Äter frukost och kikar ut över forsen, rätt mysigt att kunna se forsen från köksfönstret. Ska strax åka iväg till stan för att inhandla det som glömdes förra gången. Men den här gången har jag skrivit en lapp så förhoppningsvis kommer vi ihåg det viktigaste, typ en stegräknare till mig.
Daniel la ut en massa grejer på blocket igår så är det nån som behöver en plattv eller en bänkdiskmaskin hör av er!
Sov väldigt gott i natt, bortsett från att jag vaknade och hade kramp i benet. Läskigt. Men jag lyckades somna om fort och nu känner jag mig utvilad och redo för en ny vecka.
Ska slänga i mig gröten och borsta tänderna. Ha en bra dag! :)
/Elin

Picture you´re the queen of everything

Kategori: Allmänt

Äntligen är helgen gjord. Känns alltid så jäkla skönt när söndagen är över. Gick ju väldigt bra att jobba idag men fortfarande väldigt skönt att få komma hem och bara slappa lite.
Är ju ledig imorgon så dagen kommer nog spenderas i Umeå med lite shopping och kanske nåt annat skojsigt. Men innan det så ska jag sova ut. Ska bli riktigt skönt.
Så här ser han då ut, Pepsi. Visst är han söt? En riktig goding, kelig är han också.
Känner att det har varit dåligt med bilder på senaste men ska försöka komma ihåg att stoppa kameran i väskan så jag har den med mig hela tiden.
En kopp te, en dusch och gå i säng låter faktiskt som det optimala just nu. Känner mig som en gammal kärring. Vill gå och lägga mig så fort jag kommer hem, vare sig jag slutar kl 17 eller 21, haha.
Men godnatt med er då!
/Elin

Another world, another life

Kategori: Allmänt

Trött, less och mätt. Ja det är väl så det ska vara i slutet på dan. Se lite vampyrer innan man kryper till kojs kanske. Blir bra avslut på lördagen.
Vi har fått undan lite av Daniels kläder idag. Egentligen borde han ha fått undan allt innan jag slutade eftersom han varit hemma hela dagen. Istället har han bara latat sig. Men det måste han ju få göra nångång ibland också.
Känner mig alldeles tom i huvet och less i hela kroppen. Irriterad på allt och ingenting. Borde kanske sova men Daniel tänker göra efterrätt (som han haft hela dagen på sig att göra, ha ha) så det är väl bara att vänta på att den ska bli färdig så man kan smaka en bit. Börjar ju halv sex imorgon, bara tur jag har en paus på 6 timmar innan jag jobbar kvällen. Får ta en powernap så jag håller mig vaken på kvällen.
Ska ta och mysa ner mig i soffan och invänta efterrätten.
What goes around comes back around
Godnatt! /Elin

Myskväll

Kategori: Allmänt

Nyss duschat så nu blir det nudlar, macka och te och så mys med gubben så klart. Älskar att bara sitta i soffan i pyjamas och bara mysa. Alldeles perfekt avslutning på en jobbdag.
Gick väldans bra på jobbet idag, kvällen gick fort som bara den och det var faktiskt riktigt skojsigt. Börjar 8 imorgon vilket känns skönt men på söndag blir det att börja 06.30, inte riktigt lika kul..
Känner att jag vill baka men har inte tid och verkligen inte plats i frysen. Får bli en annan dag.
Ska mysa nu! Ha en bra kväll :)
/Elin

Förkyld igen...

Kategori: Allmänt

Slö som bara den idag.. Känner verkligen inte för att göra nånting alls idag. Är tät i näsan och har ont i huvet...
Men jag har i alla fall sovit gott i min säng! Och jag fick en skön sovmorgon. Nånting bra idag i varje fall.
Ska väl stöka undan lite i köket och göra mig nån lunch och så middag att ta med. Börjar kl 12 och slutar 21, hoppas tiden går superduperfort så jag får gå och lägga mig igen. Vill verkligen inte bli sjuk men just nu känns det nästan ofrånkomligt. Vars jag än är så är folk förkylda och snoriga så det känns rätt kört med att hålla mig frisk.
Nu ska jag göra en kopp te och trycka i mig massa nyttigt som kan ta död på förkylningen.
/Elin

Äntligen lite ordning

Kategori: Allmänt

Fick tag på lampor till sovrum och hallen, ett draperi och en massa annat roligt idag! Så nu är ju typ allt i sin ordning här hemma. Bara Daniels kläder som ska in i garderoben.
Blev en sväng på Maxi, alltid lika kul när Khadra är med. Är ju faktiskt väldigt tråkigt att handla utan henne.
Daniel har blivit jätteförkyld och jag känner att jag snart är förkyld jag också.. Men fortsätter med min kurer eller vad man ska kalla det så jag slipper bli jätteförkyld.
Nu ska jag sova i min säng, alltså en riktig säng. Ingen madrass på golvet längre. Gu si skönt!
Godnatt!
/Elin

Stadsbesök

Kategori: Allmänt

Vaknade för en liten stund sen. Tog lite för lång sovmorgon..
Men snart åker vi och hämtar min säng. No more sleeping on the floor, yey! Ska bli skönt att äntligen få en normal säng att sova i.
Efter det så åker vi in till stan för att luncha med Andrés, köpa lampor hos Classeboi och så ska jag gå och prata med dom på komvux. Och förhoppningsvis kommer Khadra och hänger med mig medan jag är på stan, hoppashoppas.
Nä nu ska jag ta och klä på mig och kamma håret så jag ser nogelunda respektabel ut.
Ha en bra dag!
/Elin

Food

Kategori: Allmänt

Middag på gång och jag håller på att hungra ihjäl. Men alldeles snart är det färdigt. Ska bara göra klart tsatsikin.
Är ledig imorgon så då blir det först att hämta min säng från pappa sen åka till stan och luncha, gå på komvux och så träna så klart. Kanske hinner ta en liten sovmorgon innan vi far iväg.
Är så sugen på att klippa mig och färga håret men känner mig för snål för att göra båda så frågan är. Klippa eller färga? Tror nästan att det blir att färga. Ska kolla i Nordmaling vad dom tar för en färgning och se om det är värt det. Vill bara få nån ordning på håret och få det att se någorlunda bra ut.
Ska fixa med maten nu och sen se på mina vampyrer!! :)
/Elin

Publik i duschen

Kategori: Allmänt

Ja jag har inte fattat det där med katterna. Dom ska alltid vara med inne i badrummet när man duschar (brukar ha dörren på glänt för att få mindre fukt i badrummet). Dom sitter där på golvet och tittar intensivt hur vattnet rinner ner på golvet. Vad är det för kul med det egentligen?
Känner att jag borde gå och lägga mig så jag orkar jobba imorgon (7-17) men Daniel har fixat efterrätt som jag är jäääkligt sugen på. Chokladpudding, glass och päron. Efter det ska jag sova.
Vi har i alla fall gjort vår adressändring nu, däremot vet vi inte vilken brevlåda som är våran.. Det finns 3 lägenheter i det här huset och ena grannens låda hittade vi men nu finns det 3 lådor med vårt husnummer på som det inte står nåt namn på. Får väl chansa och se om nån blir sur över att få vår post, hehe.
Nu blir det Vampire diaries (snart ikapp dig Khadra ;) ) och sen efterrätt!
/Elin

Beroende...

Kategori: Allmänt

Har nyss sett avsnitt 4 i säsong 8 av Greys och jag vill ha mer! Åh vad jag älskar den serien. Kan inte sluta se, ja nu måste jag ju eftersom det inte finns fler avsnitt att dra hem men ni fattar.
Får nöja mig med Vampire diaries när hjärtat kommer hem. Besatt av den serien också, hehe. Som tur är så är vi bara inne på elfte avsnitten på säsong 2 och det finns ett gäng avsnitt kvar att se.
Just nu sitter Pepsi och gosar in sig i mitt ansikte så att jag blir galen. Kastar ner han på golvet och han hoppar direkt upp igen. Hur jag än gör så försöker han komma så nära han bara kan och kurrar högt som jag vet inte vad.
Han är jättesöt men han vill mysa mer än vad Daniel vill och jag vill faktiskt ha lite eget utrymme. Nån som har ett tips på botemedel för övermysighet? Som funkar på katter så klart.
En timme kvar sen kommer Daniel hem, äntligen! Längtar efter honom och efter Vampire diaries.
Ska byta sängkläder och sen duscha och ta på mig pyjamasen innan jag kryper ner i soffan igen.
Gokväll!
/Elin

Slö måndag

Kategori: Allmänt

Kom just hem från jobbet. Ska väl slänga i mig nån middag och bara slappa. Daniel började 16 och jag slutade 17 så vi gick precis om varandra. Förstår inte att alla ska ha semester/vara sjuka när jag är ledig, hehe. Nä men vi jobbar ju faktiskt samtidigt ibland i alla fall. Så länge vi får in pengar till hyran så. Han slutar ju som tur är inte så sent så vi hinner ju ses innan jag somnar.
Känner att förkylningen smyger sig på så försöker med echinagard och vätska. Borde ju blir bättre då tycker jag.
Dammsög aldrig igår så försökte leja bort det till Daniel men som alla vet så har han bara tid för sin dator och sitt blocket så jag får väl göra det idag. Om jag orkar..
Ska ta och göra nåt vettigt = middag och Greys!
/Elin

Baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Daniel har just åkt iväg till jobbet för att köra sin andra halva av den delade turen. Så jag hade tänkt dammsuga och torka golven innan han kommer hem. Eventuellt baka lite havrekakor också! :)
Men först av allt ska jag ta det lugnt och sitta och njuta av en kopp te och se lite Greys, riktigt myspys.
Har redan bakat chokladbollar så Daniel var glad som hann äta en innan han for iväg. Vet inte varför men jag har fått nåt bak-il av nåt slag. Vill baka hela tiden men jag är inte speciellt sugen på att äta det, tur för Daniel och alla på jobbet. Kanske ska göra en limesockerkaka när jag ändå håller på. Ja jag får se hur jag gör.
Har ju inte bara bakat idag utan jag har strukit och vikt in all tvätt, stökat undan och tagit mig an berget som satt sig i vår diskho (orkade inte diska allt igår...). Känns bra att få nåt gjort när jag är ledig.
/Elin

Sunny Sunday

Kategori: Allmänt

Innan middan igår var vi förbi hos pappa för att se om han kunde fixa felet på bilen. Tydligen måste vi fixa ny motor, jippi... Men den går att köra med även fast den bara går på tre cylindrar, bra det i alla fall. Så i morse tog Daniel våran bil till jobbet men kom strax tillbaka för oljelampa började lysa så då vare bara att byta bil. Han tog sig iväg, lite sent kanske men huvudsaken han kom iväg.
Middagen igår blev helt okej, soppan blev supergod och tur det blev över så jag får äta den idag också. Kycklingen blev inte alls nå god men riset och bean gick inte att klaga på. Sen var det ju efterrätten! Åh vad den blev bra! Pannacotta med vitchoklad och så limesocker uppe på det. Har en kvar till efterrätt idag, tihi.
Ska försöka ta mig ut på en promenad, är ju så himla soligt och fint ute. Men den här gången ska jag klä på mig ordentligt. Känner att jag håller på bli förkyld så tänker preparera mig med allt jag har och klä mig ordentligt. Orkar verkligen inte bli sjuk.
/Elin

Trerätters

Kategori: Allmänt

Ja om allt går som jag vill så blir det trerätters middag ikväll. Svampsoppan står på spisen och kycklingen håller på att tina. Ska bara fixa en efterrät, kanske pannacotta med limesocker eller nåt annat gott.
Har fortfarande inte gjort klart tvätten. Tar sån sjukt lång tid att torka där nere men snart borde det väl vara färdigt. Hoppas kan man ju i alla fall göra.
/Elin

Uppe med tuppen

Kategori: Allmänt

Har satt igång första två tvättarna och försöker nu få i mig lite frukost. Daniel gjorde gröt men hann inte äta den, vilken tur för mig!
Idag ska jag som sagt tvätta och om jag orkar kanske jag ska bakar bullar med mami. Ska försöka rensa i några lådor så jag får nån ordning nångång. Inte så kul att behöva dra fram tusen grejer bara för att jag ska ha den som är i botten på lådan, haha.
Vi har i alla fall rätt kallt i lägenheten. Jag trodde dom fixade det i måndags, vilket dom i och för sig gjorde men sen blev det nåt fel så värmen slutade funka igen. Så igår ringde jag och sa att jag jag vill ha varmt, går ju inte att sova med dubbla vintertäcken.. Vaktmästarn ska då ha varit in hit och åtgärdat felet, hur nu det går att åtgärda från våran lägenhet när hon under oss också har kallt.. Men det verkar inte ha blivit så mycket varmare så får väl se framemot kvällen hur det är då annars är det bara att ringa igen.
Måste ändå säga att jag känner mig rätt duktig, jag är ledig men ändå är jag vaken och har satt igång tvätt. Inte alla helger jag är så här pigg!
Ha en superbra lördag!
/Elin

Rosa naglar och skjorta

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag fått helg!!!!! Underbart!
Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket. Har precis duschat och tagit på mig en superskön skjorta (gammal som gatan och inte vacker för fem öre) och leggings så nu ska jag ta och måla mina naglar medan jag väntar på att min älskade ska komma hem så jag får mig nån middag. En riktig slapparfredag ska det bli!
Kommer i varje fall att ta det lugnt i helgen, hade en plan på att tvätta imorgon så jag får undan allt. Annars får jag se vad roligt som finns att göra, Daniel jobbar ju hela helgen så han kommer ju inte ha tid för nåt skoj. Men det blir nog en bra helg hur som helst. Är ju väldans skönt att inte ha nåt inplanerat för en gångs skull.
/Elin

Fredag, snart helg!

Kategori: Allmänt

Tonfisksallad med dressing till lunch, mycket smarrigt! Nu ska jag bara marinera köttet till middagen innan jag åker iväg och jobbar igen. Bara cirka 5h kvar sen slutar jag. Och ikväll kommer min älskling hem, jippi!
Har en väääääldigt klängig katt i knät just nu. Han måste verkligen mysa hela tiden, helst med mitt ansikte...
Nu ska jag fixa med köttet och stöka i ordning lite!
/Elin

Farmor Anka

Kategori: Allmänt

Jobbat och duschat, det är väl ungefär vad jag lyckats göra idag. Var en sväng till mamma också, hon hade varit snäll och handlat åt mig. Tack mamsen!
Så nu håller jag på med en Farmor Anka-kaka!
När den här är färdig så blir det sängen och sen imorgon bitti ska jag göra mintgrädde som ska va till.
Ha en bra kväll!
/Elin

God morgon!

Kategori: Allmänt

Vaknade nyss, skulle kunna sova längre men eftersom jag somnade så tidigt igår så kommer jag bara bli tröttare om jag sover mer. Har drömt om spindlar i taket, vilket inte var så mysigt..
Tre timmar kvar tills jag börjar jobbet o innan dess ska jag klä på mig och göra nån middag att ta med mig, känns som lagom med tid.
Kanske till och med hinner ta mig en promenad idag.
Är faktiskt ovanligt hungrig för att just ha vaknat så ska nog ta och göra mig lite frukost så jag kommer igång.
/Elin

Kantarellkatter

Kategori: Allmänt

Är jättetrött så jag kryper ner i sängen. Passar på att sova i Daniels säng medan han är borta, har ju inte tagit hit min säng än så för tillfället har jag en madrass på golvet bara. Kommer kännas konstigt att sova själv men det ska nog gå bra det. Har vridit upp elementet så jag slipper frysa.
Det blev städat ikväll, känns skönt att ha gjort bort det. Har också förvällt kantareller som Daniel egentligen skulle tagit med sig till sin farmor men glömde dom hemma. Skulle precis sätta dom i en låda när jag ser att Pepsi (lillkatten) sitter och snor åt sig kantareller från stekpannan! Men han tog bara dom gula (fanns bara två stycken) och dom var dom största. Kunde aldrig tro att en katt kunde gilla svamp..
Har sett ett avsnitt av dom desperata hemmafruarna och druckit te så nu känner jag mig nöjd för idag.
Glömde säga tidigare att jag fick en jättefin trasmatta av Liza idag och den passar jättebra i våran hall! Nu ska jag bara fixa en matta i köket och en i vardagsrummet.
Godnatt och sov sött!
/Elin

All by myself

Kategori: Allmänt

Daniel åkte iväg till Lule idag, men han kommer hem på fredag så han blir inte borta alldeles för länge tack och lov!
Kom precis hem, fick middag hos Liza direkt efter jobbet. Tack så mycket! Kändes skönt att slippa laga mat.
Tror att det får bli en städkväll ikväll, känns som jag nyss städat men jag antar att det blir smutsigt fort eftersom vi drar in massa grejer hela tiden och "råkar" gå in med skorna.. Så eftersom jag är ensam (katterna räknas inte) så ska jag nog roa mig med städning och sen kanske se en film eller nåt. Får ju sovmorgon imorgon så kan ju va vaken lite längre. Om jag nu inte vaknar kl7 av mig själv förstås..
Kanske bästa att sätta igång innan jag fastnar vid datorn!
/Elin

Tisdag hela dagen

Kategori: Allmänt

Har haft en skön dag idag, mamma var hit på kanelbullefika och så har jag och Daniel vart och handlat en sväng. Och så har jag ju tvättat det där nedrans täcket som blev nerpissat i morse...
Har äntligen packat upp mina kläder i min garderob! Får till och med hyllor till skorna så nu är jag lycklig!
Tog en prommis runt här i Olofsfors med älskling. Riktigt fin natur och fina byggnader härikring.
Träffade även en härlig plåtnisse.
Nu har vi sett jag vet inte hur många avsnitt Vampire diaries och ska precis sätta igång ett till. Det går inte att sluta! Så godnatt med er och sov sött!
/Elin

Time just flies away

Kategori: Allmänt

Redan en bit in i Oktober.. Tiden går alldeles för fort. Tänk om man kunde få vrida tillbaka tiden lite grann..
Har sovit riktigt gott i natt, Daniel not so much. Lillkissen har kissat i hans säng och på hans täcke. Så jag har precis varit ner i tvättstugan och slängt i täcket och sängkläderna, nu var det bara madrassen kvar...
När vi fått det rent och fått i oss nån frukost så ska vi åka in till Nordmaling och ragga tag på ett diskställ och en diskpropp så jag kan diska ordentligt nångång.
Känns i allafall skönt att vara uppe så här tidigt trots att jag är ledig. Kanske kan hända att jag får nåt gjort här idag!
Är ju kanelbullens dag idag så bäst att jag köper några bullar idag då.
/Elin

Äntligen värme

Kategori: Allmänt

Vi har äntligen varmt i lägenheten!
Har premiärtvättat i tvättstugan idag, eller jag håller på fortfarande faktiskt. Sedan har jag dessutom skurat golvet i köket! Känner mig lite duktig med tanke på att jag jobbade till 17. Det dåliga med tvättstugan är bara att det tar så lång tid, nu förstår jag i och för sig varför man behöver en tvättid på 6h...
Daniel skulle åka iväg till Luleå men vände när han kom till stan för vi måste byta nåt på bilen (igen...) så han åker troligtvis på onsdag istället.
Är det någon som snott mitt duschdraperi? Den personen får i såna fall gärna säga det till mig så slipper jag leta ihjäl mig. Har lånat ett av mamma men vårat är ju så snyggt så jag vill verkligen ha det.
Jag tror faktiskt att jag ska ta och inviga min strykbräda ikväll. Är ju ledig imorgon så jag kan ju va uppe hur länge som helst i natt och dona på i lägenheten.
/Elin

Bestickens återkomst

Kategori: Allmänt

Ja..dom där nedrans besticken. Har ju som sagt letat överallt efter dom men inte hittat dom. Kollat i varenda kartong och påse som vi haft här i lägenheten. Har till och med kollat i förrådet hos Daniels mamma, men vi tänkte att vi kollar en gång till i det där förrådet. Klart att det första jag ser i bokhyllan som står där är mina bestick OCH alla köksredskap, äntligen är dom återfunna! Däremot är draperiet fortfarande puts väck.
Har diskat undan det som var kvar efter lunchen tidigare idag så nu känns det lite mindre stökigt i varje fall.
Har haft en riktigt mysig kväll med riktigt god svampsoppa och pannacotta. Supergod mat med supertrevliga människor, tack Malin och Michael!
Innan vi åkte hem hämtade vi golfen som pappa lånat så Daniel tog en lite runda bara för att han saknat den så mycket så jag fick bära in alla saker. Just när jag går in så möts jag av tanten som bor på bottenvåningen och hon såg lite smått irriterad ut så jag trodde jag levde om för mycket. Men hon gick mot mig och strök mig på kinden och sa "Åhh vad roligt att se dig! Jag måste få säga förlåt. Förlåt för att jag tog din tvättid." Haha ja hon är ju för söt. Jag hade egentligen bokat tid idag mellan 16-22 men eftersom vi blev bortbjudna så strök jag över mitt namn och bokade imorgon istället. Hon trodde väl att jag bokade om för att hon höll på att tvätta precis när tiden jag egentligen skulle ha idag hade börjat.
Nu ska jag sova! Och i natt ska jag inte drömma om att Daniel kletar blod i taket..
Godnatt! /Elin

Underbara söndag

Kategori: Allmänt

Nu jäklar håller det på att bli ordning i lägenheten! Har fortfarande inte hittat betsicken och köksgrejerna men ska kika i förrådet hos Daniels mamma idag igen.
För tillfället håller jag på och steker korv i MIN stekpanna, underbart.
Idag ska vi faktiskt inte göra så himla mycket, kika om vi har besticken i stan och sen ska vi iväg på middag hos Malin och Michael så det blir en bra söndag med trevligt folk.
Ha en superbra söndag!
/Elin

Inga bestick i lådan

Kategori: Allmänt

Snart så är vi väl klara. Kanske inte ikväll men snart. Har fixat hit all mat utom det från frysen och det mesta småtjafset har vi fått hit. Sen har jag tappat bort våra bestick, köksredskap och vårt duschdraperi! Jag har absolut ingen aning om var allt är, jag trodde jag visste vart det var men jag hade tydligen väldigt fel.
Har precis ätit middag, fick bli soppa eftersom det kan man dricka ur en kopp. Sen har jag även tagit ett glas sangria, den är verkligen fantastiskt god!
Nu ska jag pyssla på lite till och fylla på skåparna med det som fortfarande är i kartonger.
Ha en trevlig kväll!
/Elin

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Har äntligen fått börja med flytten! Har en del grejer kvar att hämta men det tar vi imorgon. Har fått hit dom stora möblerna, alla mina kläder, porslin, grytor osv. Bara det andra småtjafset kvar nu.
Har precis premiärduschat och den funkar bra, saknar draperi bara. Tyvärr är dörren väldigt trög så jag fick lite smått panik och trodde jag var inlåst när jag inte fick upp dörren på första tre försöken..
Har inte fått upp värmen i lägenheten än så plockade fram lite ljus och det blev ju mysigt också :)
Godnatt allesammans! Nu ska jag sova gott och kliva upp tidigt imorgon så vi blir klara nångång!
/Elin