Hallonkakor

Hösten är här!

Kategori: Allmänt

Nu börjar det synas på träden att det är höst. Känns mysigt även fast det blir kyligare.

Idag har jag jobbat, hittat en liten ensam kisse och ätit lunch med Johanna! En bra dag med andra ord.
Har hittat kattens ägare men hon hade så många kissar så han ska få testa bo med oss, han är ju så lite och ynklig. Sen är han den mysigaste jag har träffat! Just nu ligger han hopkrupen i mitt knä och kurrar jättehögt.
Bramuk  har försökt sätta honom på plats och visa att han bestämmet så vi får väl se hur dom kommer överens.
Imorgon blir det flytt!!!! :D
Daniel åker till stan kl8 imorgon, samma tid som jag börjar jobbet, och börjar hämta grejer. Jag hämtar nycklarna 10.30 och så får han dom när han kommer med första lasset!
Måste erkänna att jag är mer sugen på att hålla på med flytten imorgon än att jobba. Men hyran måste betalas har jag hört..
Ska ringa runt efter lite släp nu, vi hörs!
/Elin

Gottegris på en onsdag

Kategori: Allmänt

Har jobbat färigt för idag och imorgon blir det en kort dag. Ska förhoppningsvis också äta lunch med fina Johanna, galet länge sedan jag träffade henne så det ska bli roligt.
Jag och älskling var på ica idag och skulle köpa mjölk, sen råååkade dom ha bra pris på chips...godis...och läsk..
Så ikväll blir det att gotta till tusen! Och se en film kanske :)
Nu är det mindre än två dagar kvar tills vi får nycklarna till läggan! Har fixat ny hemförsäkring idag så den gäller från och med i helgen. Lite sjukt är det väl ändå att hemförsäkringen på den här lägenheten som är på 52kvm har billigare hemförsäkring än rummet på 18kvm i stan.. Men det är väl för att rummet är just i stan. Hur som så ska det bli alldeles underbart att få lägenheten! Dessutom har vår älskade vän Petter frivilligt ställt upp som flytthjälp, vad skulle vi göra utan honom? :)
Håller på att göra korv i ugn och pommes så nu är det strax dags för middag. Snartsnartsnart får jag laga mat med egna hushållsgrejer, bara några dagar kvar!
/Elin

Första hyran betald!

Kategori: Allmänt

Jajjebox! Nu jäklar är första hyran betald, skickade in kontraktet idag så passade på att betala hyran i god tid (plus alla andra räkningar också). Känner att jag har varit riktigt produktiv idag, först har vi rensat ut skrubbarna i pappas hus och tagit det som vi inte har tagit med oss när vi flyttat ut tidigare och som grädden på moset är ju räkningarna betalda. Har i och för sig kvar att betala min telia-räkning men den vet jag inte riktigt vars den är, hehe..
Annars har jag haft galet ont i min hälsena idag. Känns verkligen som att den ska gå av så fort jag går på den......
Men ska försöka ta mig till jobbet imorgon i varje fall.
Har varit riktigt roligt att få träffa systrarna och så Filip och Rasmus så klart. Grabbarna har mest lekt och sett Mamma Mu-film medan vi rensat och grejat. Blev en skojsig dag men till slut blev det nog lite för mycket och vi började bli lite svammliga Therese förklardae att "i ica-påsen så är alla sockar parade med varann" och Sandra hade inte riktigt koll på att lampan på golvet i köket var min som jag fyndade på loppis så hon sa snabbt till Therese att hon fick ta den eftersom den ändå var ful, haha ja så går det.
Nu ska jag ta en varm dusch, har ju eldat upp en jäkla massa skräp så nu finns det varmvatten! Sen ska jag ta en alvedon och mysa med min älskade Daniel :)
Gokväll och godnatt!
/Elin

Wiiieee!

Kategori: Allmänt

Tre dagar kvar sen får vi nycklarna! Kontraktet hämtade vi igår så det ska bara skrivas på och postas sen är det klart!
Nu väntar jag på syster, Filip och Rasmus och eventuellt den andra systern. Ska försöka rensa ut lite grejer som inte behöver vara kvar i huset. Sen blir det förhoppningsvis en sväng på Häggströms också.
Igår hämtade jag Khadra och så for vi till lägenheten på Teg. Där fick jag låna hennes underbara ansiktgrejer (jag säger grejer för det var en jävla massa grejer) och jag kan säga att det var hur skönt som helst! Kände mig som ny i ansiktet, jättesfräsch! Efter det for jag på Iksu och simmade, galet skönt var det. Träffade en jättetrevlig tant som tyckte jag såg så fräsch och rosig ut (tack, Khadra) och vi pratade en massa medan vi bastade. Tänk om alla kunde vara så trevliga ovh framåt! Såg även en mycket rolig kille i bassängen, han hoppade i efter mig och simmade i ett vääääldigt långsamt tempo. Efter ett par rundor så utbrister han "nä fy fan så jävla jobbigt det här är" och såg väldigt irriterad ut..
Har fått tillbaka det jätteonda i hälsenan idag, tycker att det borde ha blivit bättre för jag har varit överduktig på att stretcha..
Nu ska jag va med Karlsson som kom precis ;D
/ Elin

"Kan ni sluta banka i väggen!!!"

Kategori: Allmänt

Haha ja jag fick ett kul telefonsamtal inatt. Blev först irriterad över att någon ringer så sent sen såg jag att det var Sanna så jag svarade glatt och hurtigt till svar fick jag "KAN NI SLUTA BANKA I VÄGGEN?!!", jag blev förstås väldigt ställd eftersom jag och Daniel sov i pappas hus och vi var säkra på att vi var dom enda där. Mitt svar blev ett förvirrat "vaa?" och Sanna sa då "Ja vafan håller ni på?!". När jag då sa att vi var i Lögdeå så insåg hon att det var liiite fel nummer, hehehhe. Hon var rätt irriterad, undrar om hon lät lika irriterad när hon ringde rätt ;D
På tal om något annat så har jag fått köra bil med automatlåda idag, skitkul tyckte jag..tills jag skulle köra hem.. Sätter mig i bilen, trycker på bromsen och vrider om nyckeln..jodå motorstopp! Lite komiskt ändå att man kan ställa om sig så lätt.
Nu har jag i alla fall jobbat färdigt helgen, kom nästan nyss hem. Ska få vara ledig i två dagar så får se vad det blir av dom. Ska till stan imorgon kväll en sväng och då ska jag passa på att hämta upp hyreskontraktet som förhoppningsvis hamnat i brevlådan!
Ska hoppa in i duschen och sen krypa till kojs, lär ju vakna när Daniels väckarklocka ringer.. Lite tråkigt är det att han jobbar, han får nästan alltid jobba dom dagar som jag är ledig ;P Men jobb är alltid bra!
Nattinatt!
/Elin

Solen skiner!

Kategori: Allmänt

Nu har jag långlunch fram till kl fyra då jag börjar jobba igen. Är ledig imorgon och på tisdag så då ska jag sova en massa!
Ska bära in lite ved och lämna igen mammas bil nu medans jag har några timmar ledigt. Kanske ska försöka hinna med en promenix också så man får sig lite frisk luft nu när det är sånt fint väder.
Längtar till tisdag när lönen kommer! Och sen till fredag längtar jag ju mest, jippi!!
Ska ta mig ut i finvädret en stund :)
/Elin

Mindre än en vecka kvar, snartsnartsnart..

Kategori: Allmänt

Direkt efter jobbet idag så for jag till mamma och käkade middag och fikade lite :) Sen har jag mest tagit det lugnt och eldat lite.
Var ju på loppis idag och hittade en superfin golvlampa och två extra skärmar, alltihop  för en tjuga! Underbart billigt, jag älskar loppisar. Ska bara be Daniel fixa så att den går att använda i ett vanligt eluttag. Ska se om jag lyckas få in en bild av den framöver.
Just nu ligger jag och katten i sängen, katten sover och snarkar väldigt mycket... Jag spelar lite sims och läser tidningen. Sen blir det nog en dusch och sedan sängen. Ja och hjälpa Daniel att hänga tvätten som han inte hinner torka nu när man är i stan.
Snart dags för oss att börja packa ner alla grejer i lådor, känns fantastiskt! Tur att vi har det mesta nerpackat redan sedan vi flyttade från förra lägenheten. Det jag längtar mest till är att få använda MIN (vår) stekpanna, MITT (vårat) porslin och att få diska PRECIS när jag vill!
Är ju ledig måndag och tisdag till veckan så då får jag väl försöka packa ihop lite så det inte blir så mycket att packa nästa helg.
Nu ska jag ta och göra något mer vettigt än att sitta här.
Godnatt, sov gott och dröm söta drömmar!
/Elin

Lunchloppis

Kategori: Allmänt

Halva arbetsdagen avklarad, nu sitter jag och äter lunch. Ska strax iväg på loppis, måste passa under lunchen. Hoppas på att jag fyndar nåt fint till lägenheten!
Ha en bra dag!
/Elin

Stretcha för fulla muggar

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag jobbat igen! Känns som att jag vart borta i en evighet men det var ju bara en vecka sen jag jobbade sist. Blev en ovanligt stressig kväll men det gick hur bra som helst ändå.
Hann baka en äppelcheesecake innan jag for iväg till sjukgymnasten och den blev faktiskt rätt god. Så nu har vi fika på jobbet under helgen.
Sjukgymnasten sa att jag har hälseneinflammation så nu är det bara stretcha bort det och se till att det inte blir värre för då blir det inte kul..
Bäst att krypa titll kojs nu så jag orkar gå till jobbet imorgon.
Godnatt och sov sött :)
/Elin

Nyckelhämtning

Kategori: Allmänt

10.30 på fredag nästa vecka får vi hämta ut nycklarna!!! Och hon skickar kontraktet idag så då får vi skriva på det på måndag! :D Jippi! Åh det kommer bli hur bra som helst!
Nu ska jag åka iväg en sväng till min mor och sen hämta pappa och sen ska jag baka äppelcheesecake så vi har nå gottit på jobbet i helgen :)
Ha en bra dag
/Elin

Pasta al forno

Kategori: Allmänt

Ja jag kände för att göra nåt annat än köttfärssås och spaghetti så jag googlade (älska google ;D ). Hittade i alla fall ett recept av Paolo Roberto, tycker inte att han är så jäkla duktig men det lät gott så jag tänkte testa. Pasta al forno blev det, köttfärs, pasta och grönsaker i en ugnsform och så lite béchamelsås på det. Jag gjorde köttfärsen nästan helt klar så Daniel fick göra resten eftersom det gick en propp när jag lagade och sen var jag tvungen fara iväg.
Maten blev supergod!! Daniel skippade tomatkrossen och kryddade på sitt vis och det blev faktiskt bra :)
Nu ska jag äta klart och sen ta en dusch innan jag kryper ner i sängen och drömmer mig bort och planerar hur vi ska fixa till i lägenheten!
Gokväll allesammans :)
/Elin

Vi har en lägenhet!!

Kategori: Allmänt

Om allt går som det ska nu så får vi nycklarna på fredag nästa vecka!!!! Åhh jag kan inte bli mer lycklig!! :D
Och det är alldeles perfekt för nästa helg är jag ledig!! Slutar ganska tidigt på fredagen också. Jippidippidoo!!
Det bästa av allt är att vi får ha kisse där också. Han kommer gilla lägenheten såå mycket! Kan typ inte vänta, jag vill flytta NUNUNU!
Så alla mina kära vänner, jag tycker ni får ta och sätta er på bussen/tåget/bilen/cykeln/moppen/skotern och komma och se våran underbara fina lägenhet (när vi fått i ordning förstås). Och då lovar jag att jag bjuder på middag (med efterrätt)!
Det kan ju hända att det blir nåt så att vi inte får den men jag är rätt säker på att det inte kommer hända nåt. Ska bara skriva på kontraktet sen är det klart!
Men bara för att jag har haft en sån bra dag gällande lägenheten så vill ju så klart min fot inte vara med, eller hälsenan rättare sagt. Ska fara in till sjukgymnasten imorn precis innan jag börjar jobba och hoppas på att han/hon kan fixa till felet. Sen som grädden på moset så har det gått en säkring så spisen slutade funka och jag vet inte vart Daniel har lagt säkringarna... Men maten blev i varje fall halvklar, hehe.
Maten och foten kan ändå inte få mig på dåligt humör för VI SKA FLYTTA!!! Äntligen nåt eget!
/Elin

Lägenhetstittande

Kategori: Allmänt

Ja idag fick vi kika på lägenheten i Olofsfors och den var UNDERBAR!!! Hur fin som helst!! Ååhh jag blev ju alldeles kär. Utvändigt är huset inte mycket att hurra över men det är k-märkt och dom får inte fixa till fasaden hur som helst. I varje fall så var insidan mycket bättre. Lägenheten var superfin, renoverad för två år sen (men såg ut som att den var fixad i år) och jätteljusa och härliga färger. Stort kök, ett riktigt kök kanske jag ska säga, ingen pytteliten vrå där man får trängas. Ett litet sovrum och ett rätt litet vardagsrum men vad tusan det räcker ju åt oss två, så feta är vi ju ändå inte. Dessutom fanns det två "walk-in-closet" eller vad man ska kalla det, två garderober/skrubbar med hyllor som man kan gå in och gömma sig i om man vill. Jag sa direkt att jag ville att flytta in där men killen som var från hyresföretaget insisterade på att vi skulle prata om saken och ringa imorgon. JAG VILL RINGA NUUUU!!
Åh jag är alldeles för glad just nu! Jag hoppas verkligen att vi får ta lägenheten och det lät så på killen eftersom vi dom två andra som kikat på den tackat nej men jag ska inte ta ut något i förskott för vad som helst kan hända fram till imorgon. Men jag HOPPASHOPPASHOPPAS att vi får den!
Nu ska jag ta och läsa lite omvårdnadskunskap (bara för att jag känner för det) medan Daniel åker och tränar med sin polare. Sen ska jag nog kanske ta tag och se första avsnitten av Vampire diaries, har ju skjutit på det länge men nu har jag tiden så nu finns det inga godtagbara ursäkter längre.
Ha en bra kväll!
/Elin

Var glad för det du har

Kategori: Allmänt

Jag har varit hemma alldeles för länge...det känns som att jag är arbetslös. Nu är det ju inte så utan idag och imorgon är jag ledig men i och med att jag var hemma för foten igår och i måndags och inte jobbade helgen så känns det som att jag varit hemma hur länge som helst!! Men på fredag då jäklar ska det jobbas!
Foten känns än så länge bra, har inte provat gå nåt idag utan ligger fortfarande  kvar i sängen, hehe.
Nu tycker jag att klockan kan bli fyra så vi får fara och kika på lägenheten nångång. Ska bli så spännande!
Igår innan jag la mig satt jag och kikade runt på massa olika artiklar och sånt och jag kan bara säga att man ska vara lycklig över att man har det så bra. Blir nästan gråtfärdig när jag tänker på allt hemskt som finns. Jag är frisk, har tak över huvudet, mat på bordet och kan till och med unna mig att köpa nya kläder. Tänk på alla som inte är friska, som vet att dom kommer att dö inom en snar framtid, tänk att veta att du får se dina barn börja skolan eller ta studenten.. Och tänk på dom som inte har någonstans att bo, som får krypa in i nån vrå och försöka hitta sig något att hålla kylan borta med. Att måsta svälta, leta i soptunnor efter mat eller att inte ha rent dricksvatten... Vi har det alldeles för bra som har allt så vi klarar oss, och ändå klagar vi...
Vi ska vara glada åt det vi har!
/ Elin

Framsteg!!

Kategori: Allmänt

Min fot känns mycket bättre!! Är fortfarande ganska stel och har lite ont men inte alls lika mycket som igår. Känns underbart! Har till och med varit och handlat idag, tur det finns vagnar att ha som stöd ;D
Har annars inte gjort så mycket, försökt fixa bilderna som jag ska från pappas dator men klart den går sönder eller nåt precis när jag ska föra över dom till minnet... Käkade asgod middag, ugnsrostade rotsaker, revbensspjäll och en supergod sås/dressing med vitlök, senap och kryddor. Mumsfilibabba!
Imorgon ska vi åka och kolla på en lägenhet i Olofsfors (skogen jag vet..) men det är fint där och nu när jag jobbar här är det lika bra. Sen går det alltid bussar till stan (till Nordmaling också för den delen) så det är inte så att jag aldrig kommer vara i staden. Jag hoppas i alla fall på att den är fiiiiin!! Taggadtaggadtaggadtilltusen!
Nu har jag väl inte så mycket mer att skriva, är det nån som har tråkigt så kan jag ju rekommendera tjuvlyssnat.se. Har suttit med Daniel idag och asgarvat, finns ju verkligen människor här i världen och tur alla är olika ;P
Ska se film med älsklingpälskling nu, har till och med poppat popcorn! Wihooo!!
Gokväll och sov sött!!
/Elin

En bra dag :)

Kategori: Allmänt

Måste faktiskt säga att jag haft en riktigt bra dag idag, trots att jag inte kunnat jobba. Kan ju bara gå en litenliten stund innan det gör ont så in i bomben. Men idag så ringde jag till biltema för att reservera ljuddämparen till bilen (verkade vara en populär ljuddämpare nämligen) och sen ringde dom upp och sa att vi kunde hämta den, jippi!!! Så efter att Daniel jobbat och vi fått i oss nån mat så åkte vi till stan, jag blev lämnad på ica på Teg där systeryster hämtade upp mig. Hängde med henne hem på Avera-party (SUPERBRA GREJER) och jag fick faktiskt en kram av sötaste Rasmus och ja, man blir inte annat än superglad. Han brukar ju annars inte vara något stort fan av att krama sin moster.
Efter visningen av Avera-produkterna så fick vi fika!! Ååååhhh vad jag älskade fikat. Molnpaj! Och så bullar men molnpajen är verkligen hur god som helst!
Daniel kom och hämtade mig i Obbola så han fick sig också lite fika innan vi åkte hem igen. Regnade väldigt mycket, blir ju nästan rädd när man är efter vägen. Men jag hade en superduktig chafför så det var ju ingen fara.
Nu ligger jag i sängen och Daniel duschar, sen blir det sova som bara den. Vaknade ju av en ond hälsena alldeles för tidigt i morse så jag har ju lite sömn att ta igen. Det känns faktiskt lite bättre idag i hälsenan men gör fortfarande riktigt ont när jag gått några steg. Blir det inte bättre imorgon får jag nog ta och ringa vårdcentralen och höra vad dom säger. Alla kan ju hålla några tummar och tår på att det gått över till imorgon eller att det blivit lite bättre i alla fall.
Godnatt och sov gott allesammans!
/Elin

Otur, igen..

Kategori: Allmänt

Har varit vaken sen kl 4 i natt för att jag haft så jädrans ont i hälsenan. Har ingen aning om vad jag gjort men det är alldeles svullet och gör ont som tusan, känns som att hälsenan ska gå av när jag går. Så på grund av det blir det inget jobb... Daniel fick åka iväg och jobba istället för mig, kul för honom i alla fall.
I helgen har jag hunnit med massa roligheter, födelsedagsfest/middag/utgång för att fira Anders sen hemmakväll och besök av Sanna i lördags och igår så fick vi äntligen hondan bortkörd!
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska ha för mig, kan ju inte förflytta mig så smidigt så får väl ta och läsa en bok eller kanske sova nån timme. Eller så jag passa på att se allt jag lovat Khadra att jag ska se. Är ju ingen riktig tv-tittare men jag har ju lovat ;D

Slå huvet är min grej det..

Kategori: Allmänt

Yes nu har jag också fått inviga gymmet i Rundvik, helt okej faktiskt. Men bra som jag är så slår jag i huvudet i ett av handtagen på en maskin när jag skulle ta upp mobilen från golvet, gjorde så in i helvete ont!! Får väl hoppas på att det inte blir värre, har ju både jobb och födelsedagskalas att fara på imorgon.
Nu en dusch sen ska jag vila ett tag och känna så jag inte fått mig en till hjärnskakning, men jag hoppas att det inte är så illa. Godnatt och sov gott!
/ Elin

Det är ju typ en jättestor hund..

Kategori: Allmänt

Jag och Daniel tog en promenad idag, kändes skönt att få röra på sig lite och det var faktiskt uppehåll ända tills vi var nästan hemma. Gick förbi en ponny som Daniel så fint kallade för "en jättestor hund", fullt så liten var den väl kanske inte men en ganska liten ponny i allafall.
Nu chillidillar vi, jag ska åka iväg till jobbet om en timma så jag får lära mig hur jag ska fylla i all ob och sånt där och sen ska jag jobba kvällen. Har bara idag och imorgon kvar innan jag får ledigt i 3 dagar!! SKÖNT!!
Igår såg vi "X-Men first class" och den var väl ingen höjdare, var rätt less efter halva filmen. Den var väl intressant kanske men jag hade inte missat så mycket om jag inte sett den. Inte riktigt klockrena skådisar till rollerna heller så filmen funkade inte riktigt som den skulle.
Nog om det. Måste nog ta och äta nånting innan jag åker iväg. Daniel kokade ju fläsklägg igår så det finns massa rester kvar, låter inte jättegott men det var ju typ som julskinka. Mumma!
Förresten så har min adapter eller vad det nu heter för nåt till mitt minneskort slutat fungera så jag kan inte föra över några bilder till datorn längre... Ska köpa en ny när jag kommer till stan.
/Elin

Regn och rusk och jobb!

Kategori: Allmänt

Hann precis komma hem och upp på trappen innan det började spöregna! Jag måste verkligen skaffa mig en regnjacka, blir ju sjöblöt bara av gå den lilla biten från infarten till dörren...
Just nu har jag lunch så jag passar på att slappa lite också. Hade en plan på att göra nånting vettigt  men jag kände att ovettiga saker är mycket roligare.
Det blev i varje fall en sväng på Iksu igår och jag kan ju säga att det var galet med folk! Men om en månad eller så borde i alla fall några ha tröttnat så då kanske det blir lite mindre trångt där. Innan Iksu så for vi på biltema för att byta den där nedrans ljuddämparen men så klart så får dom inte in den förrän nästa vecka... Blir så less på att vi aldrig kan laga våran "RäserPutte". Menmen vi hann med en massa handling och tvättning också så det var ju bra.
Längtar till helgen när jag får vara ledig (3 dagar i rad!!!) och då blir det födelsedagskalas på Allstar för Anders på fredag och sen nån av dagarna ska jag styra upp nånting med Khadra. Blir en skön helg!
Har en stund kvar på min lunchrast så nu ska jag ta och göra extremt ovettiga saker (så som spela värdelösa spel, kolla blocket och vicka på tårna).
Ha en bra dag! :)
/Elin

Arbetskläder av - mjukisar på!

Kategori: Allmänt

Yey, nu är jag ledig i alla fall en dag. Så ikväll kan jag vara vaken huuuur länge som helst och sova nästan hur länge jag vill imorgon. Ska åka en sväng till stan för att byta ljuddämparen som vi köpte till bilen och så blir det så klart en sväng på Iksu, äntligen!
Nu har kisse myst ner sig i sängen så jag ska ta och krypa ner jag också så jag och älskling kan sätta igång en film (X-Men denna gång tydligen..).
/Elin

Sex laxar i en laxask

Kategori: Allmänt

Och en lax i min ugn! Extrapris på lax, dock med huvud och hela köret men jag har ju lärt mig hur man fixar den fin så nu har jag fått användning av det jag lärde mig på matutbilningen. Tycker bara att det är så drygt att ta ut alla nedrans ben! Dom tar ju aldrig slut. Men men nu är den i ugnen och blir mumsig.
Förutom att fixa till lax så jobbar jag i helgen, ska åka iväg och jobba kl 16 igen sen blir det raka spåret till sängen!
Blir nog till att ta en powernap innan jag börjar :)
/Elin

Filmkväll

Kategori: Allmänt

Ja det är vad det får bli ikväll! Jag hade två val "Jägarna" eller "X-Men first class" så det får nog bli alternativ ett ikväll. Kände egentligen inte att någon av filmerna tilltalade mig speciellt mycket men det fanns ju inga andra val.
Kycklingen med pesto blev jäkligt god men det blir några justeringar till nästa gång. Det mest positiva var i alla fall att det gick otroligt snabbt att laga!
Blir sängen direkt efter filmen så jag orkar jobbet men framför allt så att jag orkar med att baka. Har inte bestämt mig om jag ska göra kaka eller muffins med äpplen, slutar säkert med att jag gör båda ändå.
Får väl berätta imorgon vad jag tyckte om filmen men jag kan ju säga att jag inte har så stora förväntningar..
/Elin

Regnig mysdag

Kategori: Allmänt

Blev inte ledigt så som det var tänkt men det är bra att få jobba lite extra. 7-12 imorn och sen då ska jag baka innan vi åker till stan. Blir inte så länge i stan utan åker tillbaka fredag på dagen eftersom jag jobbar kväll och sen jobbar både jag och Daniel i helgen.
Just nu har jag urtråkigt! Daniel och katten ligger och sover så dom är ju inte mycket till sällskap just nu och mor min hon är sjuk så jag blir ju bara sjuk om jag hänger med henne. Får väl pyssla med att skriva inköpslista. Ska ju som sagt baka imorgon men det går inge vidare att göra muffins utan ägg. Sen tänkte jag köpa pesto och göra pestofylld kyckling idag, hoppas på att det blir lika smarrigt som det låter.
Det har regnat hur mycket som helst ända sen i morse. Men det är ganska mysigt att sitta nerkrupen i sängen när det är sånt väder. Dock så tycker jag att det kan ta och lugna ner sig så att jag inte blir alldeles jätteblöt bara av att gå ut till bilen. Får väl spela lite wordfeud så jag håller mig road tills vi ska åka och handla.
/Elin

Ingen sovmorgon idag inte

Kategori: Allmänt

Var uppe med tuppen idag, till och med innan tuppen skulle jag tro. Daniel började ju tidigt idag så jag tänkte att jag lika bra kan kliva upp. Så nu är frukosten äten, kläderna på och tänderna borstade. Borde väl kanske göra nåt vettigt men jag tycker det är liite för tidigt för vettiga saker.
Slutar kl 17 idag och efter det ska jag slappa. Daniel jobbar imorgon men då ska jag passa på att sova ut. Åker ju till stan när han slutat imorn och stannar till fredag förmiddag.
Nu drar jag iväg till jobbet, lite tidigt kanske men då hinner jag ju dricka en kopp te och gå igenom dagens sysslor.
Ha en superbra dag!
/Elin

Fick ett litet ryck..

Kategori: Allmänt

och klippte mig en lugg!
Ja jag vaknade i morse av att Daniel ringde och väckte mig, lika bra att kliva upp då. Sen skulle jag försöka fixa håret så kände jag att jag ville göra nåt annat så jag tog saxen och fixade mig en lugg. Har ju haft en litet snelugg tidigare men den jag bara dragit åt sidan och inte brytt mig om, nu blir det annat. Spännande och se om jag trivs i det.
Har jobbat idag/kväll så jag är lite smått trött. Tog på mig lite extra imorn så istället för att ha en kort dag blir det ända till 17 och lika bra är väl det, gör ju ändå inget annat än att sitta hemma och uggla.
Våran bil har ju blivit lite trasig så nu lånar vi både mammas och pappas bil eftersom både jag och Daniel jobbar och behöver bil. Det var tänkt att vi skulle fixa grejer och laga den imorn (det är tydligen snabbt fixat och pappa är ju rätt duktig på sånt) men då fick Daniel jobba hela dagen istället så det får bli en annan dag. Våran går ju att köra med men det låter ju inte så roligt sen mår den nog bättre av att stå still tills den har fått den vård den behöver.
I veckan är jag ledig onsdag och torsdag så då ska ja förhoppningsvis träna och kanske baka lite. Eventuellt kan det bli lite enkät-utdelning också. Hjälpte Khadra med att dela ut enkäter i förra veckan och det var otroligt roligt! Man kan inte tro det men det var riktigt kul och sen gick det ju som smort också.
Nu tror jag faktiskt att det är dags för mig att sova, katten har redan lagt sig i fothuset och somnat så det är nog bäst att man gör likadant.
Godnatt! / Elin

Hur lyckas jag??!!

Kategori: Allmänt

Tidigare har jag ju lyckats skära mig på knivar, vare sig dom står i diskstället, när jag skär en tomat eller när dom ligger ner så har jag alltid skurit mig! Men nu så är det andra bullar, iförrgår så skulle jag och Daniel ut och elda (ja vi bor hos min far och här ute eldar vi för att få varmvatten) så när jag då skulle kasta in en vedklabb i pannan så lyckades jag få sticka i fingret. Jag trodde ju att jag fick ut hela men igår fick mamma ta en nål och ta ut resten. Så då igår satt jag i sängen och skulle ta upp min dator som låg på golvet nedanför fotändan. Jag tog tag i sängramen och klart som fan att jag får en skitstor sticka in i handflatan!
Igår var jag och mamma och hälsade på mormor en sväng så då for iväg och sa hej till morfar också. Sen for vi till skogen en halvtimme eller så där vi hittade en hel del kantareller, alltså gula kantareller annars hade jag inte orkat plocka någon svamp. Sen handlades det lite innan vi for hemåt igen.
Idag blir det jobb för hela slanten. Jag jobbar 12-21 och Daniel jobbar 7-17 så vi lär ju knappt hinna ses idag. Känns lite fel bara att vara uppe vid den här tiden, slutar ju jobbet om cirka tolv timmar så jag borde kanske sova lite till men får lägga mig tidigt ikväll istället. Daniel ringde och väckte mig kl 8 så eftersom jag var pigg var det lika bra att kliva upp och äta frukost.
Kanske lika bra att åka och tanka bilen så att man tar sig runt på jobbet idag.
/Elin

Piggare idag!

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och jag känner mig lite piggare, går sakta men säkert framåt! Ska på stan och  hämta min cykel och sen ska vi tvätta så vi har nå rena kläder att ta med. Åker ju som sagt tillbaka till Lögd ikväll, missar kalas och en massa annat roligt men det blir så när man behöver pengar för att leva. Vissa personer förstår väl kanske inte att pengar behövs, allra helst när man inte har ett fast arbete. Klart Daniel hade kunnat tacka nej till jobb, men vem vill göra det när man kan jobba och få pengar?
Hur som helst så sitter jag nu och käkar det som blev över av spenatpajen och den är nog nästan ännu godare idag än vad den var igår. Gottgottgott!!
Måste bara säga att jag blir lite less när vissa människor inte kan säga till mig hur dom känner när jag gjort något som dom tycker är fel. Det är ju bara bättre att man kan reda ut det på en gång istället för att man ska få höra det från annat håll. Men i och för sig ser man ju då vilka som är ens vänner och vilka som inte är det.
På tal om vänner så hoppas jag att min Sanna orkar ta sig till skogen ikväll och hänga lite. Var så himla längesen sist.
Nu ska jag ta och klä på mig (inte okej att gå på stan i pyjamas).
/ Elin

En helt vanlig fredag

Kategori: Allmänt

Det är fredag idag tydligen..känns som om det vore onsdag. Är så himla trött just nu men vi får se vad som händer ikväll. Kanske far ut eller så blir det film.
Var i alla fall på Coop forum idag och handlade lite frukt bland annat. Hittade en stor riktigt orange, gropig och fin apelsin. När jag kommer till kassan så slår hon in bananerna och päronet som om det vore ingenting sen när hon ska slå in apelsinen så tittar hon på mig och säger "visst är det en apelsin?". Den här apelsinen gick omöjligt att förväxla med en grapefrukt eftersom den var riktigt orange och sådär gropig som apelsiner brukar vara, inte heller kunde den tas för en clementin eller liknande så jag vet inte alls vad hon trodde att det kunde vara. Kanske skulle ha svarat att det var en melon eller nåt annat kul.
Men men, annars idag har jag inte haft så mycket för mig. Träffade Viktor på stan idag, riktigt kul! :)
Till middag blev det spenat- och kesopaj, supergott! Bara disken kvar nu...
Åker tillbaka till skogen imorgon eftersom Daniel ska jobba tidigt på söndag. Men det blir ju skönt, dom håller ju ändå på och renoverar alla badrum här i huset så lever ju om så in i bomben. Blir nog en tur till mormor på söndag när Daniel slutat också, länge sen man hälsade på där så det blir roligt.
Nä nu ska jag slita mig från datorn och göra nåt annat ovettigt!
/Elin

Häftstift, shopping och rappakalja!

Kategori: Allmänt

Nu har vi lämnat skogen och har hittat tillbaka till staden. Är långledig fre-sön vilket kommer bli alldeles superduperskönt! Lite ledigt sitter ju aldrig fel.
Nu har jag hittat usb-grejsimojjen så jag kan föra över bilderna till datorn! Äntligen!
När man är bor ute i skogen och har lite tid över så brukar Daniel passa på att träna inför sin modellkarriär!
Det är faktiskt rätt skönt ändå att få va ute i Lögd och ta det lugnt. Känns ju riktigt bra att inte behöva pendla till jobbet varje dag. Nu kan jag gå och lägga mig 10 min efter att jag slutat och det är verkligen hur härligt som helst!!
Ikväll har vi haft en sjukt kul kväll. For och käkade tacobuffé med Joella, Oskar, Dara, Tomas T och Tomas V. Alldeles för länge sen man träffades! Vi åkte till Joella och Oskar och spelade Rappakalja, superskojsigt! Tror nästan att jag ska köpa mig ett Rappakalja så man kan spela lite oftare. Sjukt kul spel men man undrar hur i hela friden ord kommer till. "Bucco" låter ju som en italiensk rätt eller nåt.
Kom hem för ett tag sen så nu har jag betalt räkningarna (lite för sent den här gången tyvärr) och tagit en varm skön dusch. Nu väntar bara sängen, har ju trots allt vart uppe sen kl 6 så jag lite sömn kan nog behövas. Var ju på stan med Khadra innan middan så jag har ju hunnit med en hel del efter jobbet.
Får se vad man hittar på imorgon för nånting men något skoj blir det säkert! :)
Förresten så klev jag på ett häftstift idag (ett sånt där vitt och runt som man sätter upp affischer med) och det gjorde ont! Är lite svullen och har haltat lite men jag är mest arg över att jag hela tiden ska vara så förbaskat klantig hela tiden. Huvet i ett plåtskåp, knivar i fingrarna och häftstift i foten, får hoppas att det lugnar ner sig nu!
Kanske beror på för lite sömn. Bäst jag går och lägger mig så jag inte hinner med nåt annat klantigt.
Godnatt och sov gott allesammans! / Elin