Hallonkakor

Flyg och fläng

Kategori: Allmänt

Känns som att jag har flängt runt mest hela dagen. Först jobbet sen Ica, sen tårta hos Carin och Inge för Inge fyller år, sen iväg till mamma och nu äntligen är jag hemma. Så nu när jag äntligen har kommit hem och slagit mig ner i soffan så har jag en plan på att måla naglarna (den planen har jag haft i en vecka..). Lila hade jag tänkt. Sen så är det bara invänta älsklingen så vi kan mysa och se tv, nä just det vi har ju ingen tv hehe. Men det finns ju dator.
 
Dom ringde från ortopeden idag igen, dom har en tid åt mig imorgon! Känns väl inte jättekul men ingen idé att skjuta upp det. Blir spännande i alla fall och jag hoppas att dom inte hittar nåt mer som är trasigt eller skadat.
 
Lite tända ljus och lite musik skulle inte sitta fel, får nog ta och ordna det.

Why don´t we break the rules

Kategori: Allmänt

Sitter just nu med fötterna i ett fotbad och har kletat in fejset med ansiktsmask. Alexander tyckte jag såg ut som en panda haha, tack för den!  Med lite hjälp av grabbarna fick jag ihop två lasagner så nu finns det matlådor ett tag, skönt att slippa tänka på att göra extra varje dag.
 
Fick ett samtal från ortopeden idag, tydligen var inte den där snygga läkarstudenten jag träffade på akuten så bra. Han och AT-läkaren hade missat att kolla vissa saker och den ansvarige läkaren sa att hon ville träffa mig och kolla upp axeln och nyckelbenet lite extra, speciellt eftersom jag fortfarande har så mycket problem. Hon var ledsen över att det blivit som det blivit men jag är bara glad att hon faktiskt hörde av sig, hon hade ju lika bra kunnat skita i det.
 
På tal om nåt helt annat så har vi ingen tv längre, Daniel la ut den på blocket (ja, han vill ha en större. konstigt va?) så nu för en stund sen kom det en kille och hämtade den. 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen hoppas på att jag orkar slänga ihop en kaka!
 
Godnatt! :)

The world will follow after

Kategori: Allmänt

Så var helgen över. Har haft så kul att det faktiskt inte gör nåt att det är måndag imorgon!
Igår var jag och Carin till stan och shoppade, jag hittade present till Filip och syrran och så ett par örhängen till mig. Sen åkte jag vidare till Obbola för att fira bästaste Filip! Blev massa gräddtårta och så smörgåstårt, supergott! På kvällen blev det middag och vin hos Carin & kompany. Idag jobbar Daniel så under timmarna han var hemma hann  vi med att träffa Alexandra och Viktor så vi myste på marknade och åt hamburgare och korv. Sen bytte Daniel däck på bilen och så blev det middag. 
Nu har jag stökat undan och tänt ungefär 25 ljus i hela lägenheten, myspysigt! Snart kommer Daniel hem och då blir det kvällsfika, tunnbröd med rökt korv (fanns inte bara skräp på marknaden, hehe).  
 
Fick ju hem min kalender och den börjar gälla nästa vecka så nu ska jag verkligen skriva ner allt jag behöver göra och då ska jag se till att det blir av också! 
 
:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lärorikt

Kategori: Allmänt

Har precis landat i soffan! Efter jobbet for jag hem och så for jag och Daniel handlade direkt. Dessutom så fick jag lära mig att PUMPA DÄCKEN!! Wiho! Nu är jag grym på det, hehe. Känns lite jobbigt ändå att det tog mig typ tre år att lära mig hur man pumpar däcken..
 
Idag blir det nå korv och ris och wok till middag. Carin och kompany kommer hit och äter så då tänkte jag också göra efterrätt, blev ju som lite frälst i chokladpudding med polkagrädde.
 
 
Ikväll om jag får tid så ska jag fixa födelsedagspresenter till imorgon. Men jag kom just på att jag bara har julpapper.. men inte bryr sig väl en 4-åring om pappret? Nä skulle inte tro det.
 
Nu ska jag ta tag i efterrätten så den är färdig! :)

Straight through hell with a smile

Kategori: Allmänt

Känner mig lite mosig och besviken. Blir så irriterad på människor som ljuger och inte bryr sig och bara låtsas som att det inte gör nåt när dom beter sig illa. Men jag tänker inte vara ledsen utan försöka att inte tänka på det. 
 
Har i alla fall varit en fullspäckad dag, trots att jag bara går halvdag. Efter jobbet blev det fika så jag stannade kvar där och surrade en stund, åkte och handlade och sen for jag hem. Tog en kopp te med Karro och sen jaa.. Men nu har nästan hela dagen gått och strax är det middag, äntligen! Sen blir det en dusch och film. 
 
Jag hoppas på att morgondagen går fort så att det blir helg nångång. Är ju tydligen mässa så ska väl gå där en sväng och så hoppas jag på utgång på lördag och det bästa av allt, det blir kalas på lördag på dagen! Världens bästa Filip fyller ju år! Wihoo!! :)
 
Tjohejs!

Huvudvärk

Kategori: Allmänt

Den här förkylningen vill verkligen inte ge med sig! Har ont i huvet och bihålorna..
Kom hem från jobbet för ett tag sen så nu myser jag med kisse i soffan. Daniel jobbar kväll så för att slippa laga mat så äter jag hos Carin, och färgar hennes hår som tack för maten, hiihi. 
 
Tänkte gå ner i källaren och se om jag har nå fina ljuslyktor och annat småtjafs som jag kan ta upp. Jag älskar tända ljus! Skulle vilja ha det i varenda rum om det gick. Speciellt i hallen. Så därför har jag en idé. Byrån vi tidigare haft i sovrummet ska få stå i hallen tillsammans med en garderob/skåp i samma serie. Det innebär ju då att Daniel får plocka ner den mycket osmakliga hatthyllan vi har nu. Kommer bli superfint och då kan jag ha ljuslyktor där också! Kruxet är bara att hämta garderoben som just nu är på Teg..
 
Aja, kaffekokning på gång nu! Mamma kommer på besök!
 
Hejsvejs! :)

Wiho

Kategori: Allmänt

Jag har sån huvudvärk att jag vill kräkas! Fy fan! Har fått i mig ett par alvedon och hoppas på att dom hjälper fort!
 
Efter jag slutat så skulle jag ju pumpa ena däcket på bilen..men när jag väl står där så har jag ju ingen aning om hur man gör! Men jag tänkte att det bara var att prova mig fram, sagt och gjort. Då SJUNKER mätaren! Så jag trycker på en annan knapp och ingenting händer och jag testar fram och tillbaka flera gånger. Inget funkade. Jag tänkte att det är dumt att testa ännu mer så jag åkte hem. Tror Daniel får fixa det där sen. Kanske ha en liten snabbkurs så jag lär mig..
 
Jag fick ju min kalender idag! Den blev ännu finare än jag hoppats på! Sjukt nöjd :)
Nu ska jag se serier och troligtvis sova en stund så min huvudvärk ger sig nångång.
 
 

Happy

Kategori: Allmänt

 Har precis duschat och hoppat i mjukisbrallorna. Tänkte se serier och äta godis, det tycker jag att jag förtjänar idag, hihi. Daniel jobbar ju kväll så får bli nån tjejserie.
Var till läkaren idag blir fortsatt halvtidsjukskriven den här veckan och 25% sjukskriven nästa veckan. Känner verkligen att jag är på bättringsvägen! 
 
Fick just ett mail om att min kalender är på väg och att den borde dimpa ner i min låda imorgon!!! Hoppas verkligen den blev så fin som den såg ut att bli. Så nu är jag sådär superglad som man egentligen borde vara alla dagar, bara hoppas det håller i sig resten av veckan!! 
 
Gokväll :)
 
 

Bakishäng

Kategori: Allmänt

Eller för mig är det faktiskt bara häng. Är inte ett dugg bakis! Var på oktorberfest i lagårn här i Olofsfors. Sjukt roligt! Blev många nya ansikten men det bästa var ändå att träffa alla gamla kompisar och klasskompisar som jag inte träffat på hur länge som helst. Är galet nöjd över gårdagen!
Daniel har legat i sängen större delen av dagen, jättebakis. Han och Alex ska beställa pizza så dom piggnar till lite. Jag smyger in mig hos grannen på nån vegetarisk gourmetmiddag, känns väldigt bra. Sen blir det förhoppningsvis en film och popcorn. Och en tidig kväll förstås, ska ju upp och jobba imorgon, och jag vaknade kl 8 i morse så har inte sovit tillräckligt.
 
 

Tji fick jag!

Kategori: Allmänt

I morse var jag jättehes och det lät ungefär som om jag var i målbrottet. Och jag hade SJUKT ont i halsen. Men hela dagen har jag sagt "nä men jag har bara ont i halsen. Känner mig inte så hängig eller förkyld faktiskt.". Jo men  eller hur! Jag kom hem och la mig i soffan. Fick i mig en halv tallrik yoghurt med müsli. Har försökt sova men jag har en viss Sixten här som inte alls vill sova utan mycket hellre busa. Är hundvakt över dagen bara medan Carin är i Umeå. Har som tur är ingen feber men hängig är jag definitivt..
 
Fick i alla fall ett brev från vårdcentralen idag om att dom ändrat min tid som jag skulle haft imorgon, nu fick jag istället en tid på måndag.. Det blev ju inge bra. Men men, what to do.
 
 
Nä om jag kanske ska ta och se en film eller nåt då. Och dricka massa te!

Well maybe I´m in love

Kategori: Allmänt

Har just ätit laxlasagne, jag vet att det låter jätteskumt men det var faktiskt supergott!! Och dessutom blev det 2,5 portion över. Inte illa!
 
Det blev i alla fall ingen helg för mig idag. Får gå dagtid i några veckor så då går jag halvtid denna vecka och tar helg på fredag. Men det blir nog superbra det också, så länge jag får helg nångång! :)
 
Har haft ena systern här idag, var ju ett tag sen sist. Vi har bara myst, käkat lunch och fikat. Ja och kollat på massa fina hus. Skulle ju som va kul att ha ett eget. Nångång blir det så.
 
Ikväll ska vi tydligen se skräckfilm, nånting med tjernobyl eller nåt. Det är Daniel som har bestämt film och jag får stå för popcornen. Blir ju mysit i alla fall!
 
 
Just nu är jag bara glad i massor. Jag vet inte varför men det känns bra!! Yey! Superduperglad! 
 
Gokväll ;D
 

Oops, tihi!

Kategori: Allmänt

Jag bara råååkade pyssla ihop och beställa en egen almanacka, hihi! :) Eftersom man kunde välja startdatum själv så tog jag från november. Jag behöver en kalender men var väl inte i akut behov av en, men när jag såg hur fin den skulle bli så kunde jag inte låta blir! 
 
Imorgon är sista arbetsdagen för denna vecka och jag slutar kl 12 (går ju bara 50%). Känns faktiskt rätt skönt. Är ju så klart drygt att jobba med vänstern, tar ett tag att lära sig att styra datamusen kan jag lova! Men det är bättre jag får andra uppgifter än att jag ska sitta hemma och lata mig hela dagarna. Jag hoppas på att jag bli bra snart! Är som tur är liiite bättre så det är ju på god väg i alla fall.
 
 
Tänkte ta en dusch och sen tända lite ljus och mysa ner mig soffan med en film "Adam" som jag hoppas är bra. Serien jag började se igår var väl ingen jättehit, såg två avsnitt och skrattade ett par gånger och sen höll jag på att somna. Får leta reda på nån annan serie kanske.
 
:)
 
 

Soppa

Kategori: Allmänt

Provade ju som sagt en såndär matkasse.  Än så länge är den toppen! La till lite extra potatis och då räckte receptet till 4 pers istället för 2. Så det blev ju två matlådor också, superbra!
 
 
Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla. Glömde grädden i soppan men den blev god ändå. Allt var toppengott verkligen! 
Idag ska vi testa ett annat recept, Kyckling á la King Kong. Spännande!

Spöke?

Kategori: Allmänt

Jag har vid flera tillfällen när jag stått i köket känt det som att någon tittar på mig. Men jag har som inte brytt mig om det. Igår så tyckte jag att det såg ut som att någon stod i vardagsrummet och tittade in mot hallen och köket.
När jag tittade åt sidan så såg jag det här:
 
Ja ett huvud. I några sekunder var jag skiträdd! Tills jag insåg vad det var.. Jag fick två porslinsfigurer av mormor i julklapp. En av dom står på Daniels högtalare, klart det blir en skugga. Kände mig lagom dum när jag stått och trott att det var ett spöke eller nåt!  
 
Hur som haver så kom Alex hit för ett tag sedan och rätt va det va så lasta han upp en sån här:
 
 
Så på onsdag när jag tar helg så vet jag ju vad jag ska dricka till middagen! Tack så jättemycket! :)
 
Har fixat en ny serie jag ska se "100 questions", nån som sett den? Är den bra, dålig? Har än så länge bara 4 första avsnitten, tänkte den har ju trots allt fått bara 5.3 på Imdb.com men dom har ju faktiskt haft fel förut. 
Ska fixa mig lite te och sen se avsnitt 1! 
Gokväll :)

Mat!

Kategori: Allmänt

Idag fick vi äntligen hämta matkassen vi beställt. Eller ja det stod att det skulle vara en matKASSE men det faktiskt en stor låda som allt var i. Superpraktiskt! 
Så jag rådfrågade med sambon om vad vi skulle välja för recept idag, det blir soppa. Ska bli sjukt spännande att se hur mycket mat det blir. Jag valde att köpa modell Liten då det är första gången.
 
Bäst att börja lite smått med käket kanske! :)

Rain outside but sunshine in my heart

Kategori: Allmänt

Idag har varit en såndär superskön dag. Jag har slappat utan att ha känt mig rastlös, hela dagen! Klev upp liite för sent men det var det värt. Sen har jag sett serier, läst i min bok och så käkat middag. Helt underbart skönt faktiskt!
 
Tänkte visa min nya lampa, när jag köpte den tyckte jag den var lite småful men nu när jag haft den ett par dagar så tycker jag att den bara blir snyggare och snyggare.
 
 
 
 
Är väldigt nöjd över malm-byråerna. Vi fick ju plats med så himla mycket i dom! Plus att vi fick undan en massa i bokhyllorna i vardagsrummet. Nä nu är det faktiskt bara en ny soffan som fattas. Men det får vänta tills det kommer någon kampanj eller till mellandagarna.
 
Nu ska jag fortsätta min bokläsande och äta massa vindruvor! :)

Lördag var det visst..

Kategori: Allmänt

Snart kommer Daniel hem och då blir det äntligen middag! Blir nog soppa tror jag.
Blev bjuden på tårta hos Carin & kompany idag, supersmarrigt! Men nu ska jag inte fika nåt mer på ett bra tag. Är ju varken bra för magen eller tänderna.
 
Nu har jag läst ut andra boken av Hungerspelen-trilogin. Jag kan inte säga att den var bra eller jo lite. Men mest hemsk och sjuk. Förstår inte hur man kan komma på tanken om sånt där. Man kan ju då tycka att jag inte borde läsa dom här böckerna..MEN! Det går inte att sluta läsa. Har man väl börjat går det knappt att slita sig. Måste ju få veta om Katniss och Peeta överlever hela historien..Gör dom inte är det ju helt åt skogen.
 
Idag känns verkligen inte som en lördag, snarare som söndag.. Jag har ingen ork till nånting alls. Håller väl på att bli dyngförkyld igen.. Men tur jag har köpt massa frukt! C-vitamin  - snälla håll mig frisk!!

Helg!

Kategori: Allmänt

 Så var fredagen nästan över. Veckan gick ju faktiskt fort! 
Käkade lunch med Carin efter jag varit på vårdcentralen och sen åkte jag och Daniel iväg till stan. Vi skulle egentligen bara köpa grejer till bilen och säga hej till hans mamma men ja.. Jag kunde verkligen inte hålla mig när jag hittade en superfin lampa (ska lägga ut bild sen)!  Och så blev det ju så klart massa mat handlat.
 
 
Var förresten en sväng på Häggströms igår med Sanna. Hon hittade en supersnygg jacka! Jag kikade inte ens, är ju som jobbigt att prova när armen är lite pajj. Hur som helst så var det jättekul att träffa min fina Sanna! 
 
Nu ska jag nog lägga mig i sängen och se ett avsnitt X-factor (Alex, du borde seriöst se det,hehe!!!) sen blir det sova och kliva upp tidigt så jag hinner med massa onödigt imorgon. Hörde ju faktiskt ett rykte om gräddtårta imorgon!! :)
 
 
 
Godnatt :)
 
 
 
 
 

Färdigt!

Kategori: Allmänt

Äntligen är alla möbler ihopsatta och på plats!! Daniel är verkligen bäst! :)
Nu återstår bara att göra oss av med överdelen till det gamla skåpet. Nederdelen fick flytta till Carin. Känns så skönt att ha fått ordning. Det tog bara sisådär ett halvår. 
 
Idag har Khadra sällskapat mig halva dagen. Vi har egentigen inte gjort så mycket men det blev många skratt och massa virrigheter. Som det ska vara helt enkelt! Faktiskt så gjorde vi ju chokladjordnötsgodis typ. Vi kletade på jordnötssmör på en bakplåtspapper och så smälte vi 70% choklad som vi sen smetade på jordnötskletet. Hade det i frysen en stund och sen blev det supersmarrigt. Ja supersmarrigt,  om man inte är kräsen och vill ha det sött förstås.
 
Imorgon kommer finaste Sanna hit och myser med mig. Alldeles för länge sen sist! 
Ska nog ta och höra av mig till en annan person också som jag faktiskt saknar. Synd man bor så långt bort. 
 
 
Nu ska jag ta och mysa med världens bästa! 
 
Gokväll :)

Trögt

Kategori: Allmänt

Jo men det går som lite trögt med byggandet av möblerna idag. Men en av malmbyråerna är i alla fall färdig! Daniel får göra färdigt den andra imorgon. Sen kan vi äntligen få ordning på riktigt!
 
Fick middag hos Carin & kompany, supergott verkligen. Sen ringde en tjej till mig som sa att hon hade min post. Fick fara och hämta den efter vi hade ätit. Jättetrevlig tjej, har aldrig ens sett henne tidigare så var ju jättekul att få se nåt nytt ansikte här i byn. Pratade bra länge innan vi kom på att vi faktiskt hade saker att göra. 
 
 
Imorgon kommer förhoppningsvis Khadrish hit och då tänkte jag att hon och jag (mest hon) skulle göra nå nyttigt godis som man kan snaska på utan att få superdåligt samvete.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig och läsa en stund. 
 
Godnatt!! :)

Underbar

Kategori: Allmänt

Klev upp vid 8 idag, kändes som skönt. Jag var väldigt hungrig när jag klev upp men tyckte det såg så jobbigt ut att fixa i ordning allt. Mest pga att jag bara har vänstern att använda. Men hur som helst så tog jag fram allt jag behövde för att göra ett par mackor. Då visar det sig att Daniel skivat brödet och även gjort ostskivor! Han är ju bara för underbar! Han ska få en stor puss när han kommer hem! :)
 
Daniel ordnade också båda bokhyllorna igår. Blev skitbra verkligen! Så ikväll, om han orkar, ska han bygga ihop två byråer som vi ska ha i sovrummet. Tänk att jag hittat en sån händig kille. Lycko mig! :)
 
Kanske ska försöka göra någon nytta jag också. Sortera småsaker i mitt skrivbord kanske. Eller rensa bland alla papper.. 
 
Ha en toppendag! :)
 

Möbler

Kategori: Allmänt

Äntligen har våra möbler från Ikea kommit!! Så nu är Daniel i full fart och bygger ihop!
Idag när han hade lunch så kom han hem och åt och så byggde vi ihop vår taklampa. Kändes skönt att få lite lyse i vardagsrummet. 
Nä bäst jag hjälper till med att hålla skruvar och sånt!
 
Ha en trevlig kväll! :)